• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kancelejas amatpersonu rīcības pārbaudi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2010., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205580

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Indijā

Vēl šajā numurā

23.02.2010., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kancelejas amatpersonu rīcības pārbaudi

22.februārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis parakstīja rīkojumu par dienesta pārbaudes komisijas izveidošanu. Komisijas vadība uzticēta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei, kurai līdz 2010.gada 22.martam jāsniedz Ministru prezidentam ziņojums par dienesta pārbaudes rezultātiem.

Mēneša laikā J.Strīķes vadītajai komisijai jāizvērtē informācija par Valsts kancelejas administrēto Eiropas Sociālā fonda projektu sagatavošanas un iesniegšanas procesu Saeimas Eiropas lietu komisijas 2010.gada 29.janvāra un 8.februāra sēdei un tajā iesaistīto Valsts kancelejas amatpersonu rīcību. Otrkārt, komisijai jāvērtē plašsaziņas līdzekļos minētie fakti par Valsts kancelejas direktores Guntas Veismanes plāniem vērsties Drošības policijā ar lūgumu izmantot operatīvās darbības pasākumus pret žurnālistu, kurš ir publicējis informāciju par šiem projektiem. Šāda amatpersonas rīcība jāvērtē, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 35.panta pirmo daļu, kas nosaka, ka “Ministru kabineta loceklis, iestādes vadītājs vai cita normatīvajos aktos noteiktā pārvaldes amatpersona var organizēt vai veikt dienesta pārbaudi savā iestādē un zemākās iestādēs, lai noskaidrotu faktus vai izvērtētu attiecīgo pārvaldes amatpersonu rīcību”.

Komisijā iekļauta Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece nozaru politikas jautājumos L.Medina, Finanšu ministrijas Stratēģiskās plānošanas un Personālvadības departamenta direktores vietniece M.Krišāne, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja I.Brikše un “Sabiedrības par atklātību – Delna” padomes priekšsēdētāja L.Čigāne. Komisijas vadītāja, ja nepieciešams, dalībai komisijā varēs pieaicināt arī citus speciālistus un ekspertus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!