• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2010., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par sadarbību lauksaimniecības un lauku attīstības politikā

Vēl šajā numurā

23.02.2010., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par ceļu satiksmes negadījumos cietušo skaitu

Latvijai izdevies samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo cilvēku skaitu par 54%, šajā jomā apsteidzot tādas valstis kā Vācija, Šveice, Nīderlande, Lielbritānija un citas. Līdz ar to Latvija ir iekļuvusi pirmajā pieciniekā starp ES dalībvalstīm uz ceļiem bojāgājušo cilvēku skaita samazinājuma ziņā. 2001.gadā bija 558 bojāgājušo, bet 2009.gadā šis skaits ir samazinājies līdz 254. Būtiski samazinājies arī ceļu satiksmes negadījumos ievainoto skaits.

To satiksmes ministrs Kaspars Gerhards atklāja Veronas deklarācijas mērķa sasniegšanai veltītajā preses konferencē, kas norisinājās 17.februārī Satiksmes ministrijā.

Ministrs norādīja, ka mērķi izdevies sasniegt, pateicoties Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD), Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Veselības ministrijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Izglītības un zinātnes ministrijas institūciju un nevalstisko organizāciju kopīgam darbam.

Tā, piemēram, ja 2001.gadā drošības jostas mašīnā lietoja tikai retais, tad pēc intensīvas sabiedrības izglītošanas šobrīd jau 95% cilvēku piesprādzējas. Krietni samazinājies arī to autovadītāju skaits, kas pie stūres sēdušies alkohola reibumā.

K.Gerhards atzina, ka darbs pie satiksmes drošības uzlabošanas ir jāturpina, īpašu uzmanību pievēršot vismazāk aizsargātajām ceļu satiksmes dalībnieku grupām – gājējiem un riteņbraucējiem. Proti, ir jāturpina pilnveidot satiksmes dalībnieku izpratne par drošību uz ceļa un katra atbildību par to, kā arī jāuzlabo ceļu infrastruktūra, novēršot satiksmei bīstamas situācijas.

Preses konferencē piedalījās arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece un VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

L.Mūrniece preses pārstāvjus informēja par plāniem uzstādīt stacionāros fotoradarus Latvijas ceļu bīstamākajos posmos, kas būtiski atvieglos Ceļu policijas darbu.

Savukārt A.Lukstiņš uzsvēra, ka 2009.gadā fiksētais bojāgājušo skaits uz ceļiem – 254 cilvēki – ir zemākais kopš 1985.gada, kad Latvijā sāka veikt šādu uzskaiti.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!