• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gada pārskatu iesniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2010., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

24.02.2010., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gada pārskatu iesniegšanu

24.februārī stājas spēkā grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā, kas paredz biedrību un nodibinājumu gada pārskatu iesniegšanu tikai Valsts ieņēmumu dienestam. Iepriekš gada pārskati biedrībām un nodibinājumiem bija jāiesniedz gan Uzņēmumu reģistram, gan Valsts ieņēmumu dienestam.

Gada pārskati arodbiedrībām joprojām jāiesniedz gan Valsts ieņēmumu dienestam, gan Uzņēmumu reģistram.

Reliģiskajām organizācijām gada pārskati par finansiālo darbību ir jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestam, bet gada pārskati par reliģisko darbību ir jāiesniedz Tieslietu ministrijai, nosūtot pa pastu uz Brīvības bulvāri 36, Rīga, LV–1536.

Kopš 2008.gada visi komersanti gada pārskatus iesniedz tikai Valsts ieņēmumu dienestam, kas gada pārskata kopiju elektroniskā formā nodod Uzņēmumu reģistram.

Ja laikus netiek iesniegts gada pārskats, likums paredz administratīvo sodu, kad tiesa var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 200 latiem. Uzņēmumu var arī likvidēt.

Gada pārskati nav jāiesniedz individuālajiem uzņēmumiem, ģimenes uzņēmumiem, zemnieku un zvejnieku saimniecībām, individuālajiem komersantiem, ja to gada ieņēmumi no saimnieciskajiem darījumiem nepārsniedz 200 000 latu pārskata gada sākumā.

Uzņēmumu reģistra informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!