• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Bangladešas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2010., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lūgumu ģenerālprokuroram Valsts ieņēmumu dienesta informācijas drošības jautājumā

Vēl šajā numurā

25.02.2010., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Bangladešas vēstnieku


Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

23.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers darbam Latvijā akreditēja Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Saifulu Hoku (Saiful Hoque).

Valsts prezidents tikšanās laikā apsveica jauno Bangladešas vēstnieku ar stāšanos amatā un novēlēja viņam veiksmi un panākumus, pildot savus amata pienākumus. Valsts prezidents izteica cerību, ka turpmākajos gados abu valstu sadarbība būs aktīva un rezultatīva.

Sarunas laikā V.Zatlers uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta sadarbības paplašināšanā ar Bangladešu, īpaši ekonomikā un kultūrā. Viņš atzīmēja ieinteresētību paplašināt sadarbību tirdzniecībā. Vēstnieks uzsvēra Bangladešas ieinteresētību sadarboties tādās jomās kā koksnes un pārtikas apstrāde, kā arī kuģubūve.

Sarunā tika apspriesta līdzšinējā veiksmīgā sadarbība izglītībā, īpaši atzīmējot to, ka arī šajā mācību gadā Latvijā studē astoņi studenti no Bangladešas un ka sadarbība izglītībā arī turpmāk būtu jāveicina, īpaši medicīnā un aviācijā.

Valsts prezidents un vēstnieks apsprieda arī Bangladešas un reģiona attīstību, īpaši Bangladešā nesen notikušās demokrātiskās vēlēšanas un Bangladešas attiecības ar tās kaimiņvalstīm.

Jaunais Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā rezidēs Maskavā, Krievijā.

S.Hoks ir ieguvis maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Kijevas Valsts universitātē un doktora grādu ārpolitikas un starptautisko attiecību vēsturē PSRS Zinātņu akadēmijas Austrumu studiju institūtā. Papildus apguvis kursus uzņēmējdarbības menedžmenta un sabiedrības informēšanā Tokijas Menedžmenta institūtā. Iepriekš strādājis ar plānošanas, starptautiskā mārketinga un sabiedrības informēšanas jautājumiem, bet kopš 1999.gada bijis Starptautiskas attīstības programmas Sabiedrības attīstības pētniecības centra (International Program Development, Human Development Research Centre) direktors Bangladešā. Aktīvi iesaistās pētnieciskos projektos par sociāliem un ekonomiskiem jautājumiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!