• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par saprašanās memorandu starp Latviju un ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2010., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko aizdevumu Latvijai

Vēl šajā numurā

25.02.2010., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par saprašanās memorandu starp Latviju un ES

23.februārī Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro jautājumu komisārs Olli Rēns parakstījis Papildu saprašanās memorandu (Saprašanās memoranda otro papildinājumu) starp Eiropas Savienību un Latvijas Republiku, tādējādi memorands ir stājies spēkā (Memoranda Finanšu ministrijas neoficiāls tulkojums latviešu valodā – šodienas “LV”, 34.–35.lpp.). Latvijas puses pārstāvji – Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Einars Repše, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane – memorandu parakstīja 19.februārī.

Finanšu ministrs Einars Repše norāda: “Eiropas Komisijas atbalsts memorandam ir atzinīgs novērtējums Latvijas valdībai par paveikto budžeta deficīta samazināšanā un veiktajām reformām. Tādējādi ir pozitīvi novērtēts Latvijas sasniegtais ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un valdības politika. Savukārt mums pašiem ir jāturpina strādāt pie budžeta deficīta samazināšanas, vidējā termiņā virzoties uz sabalansēta budžeta veidošanu.”

Saprašanās memorands, kurā iekļautajai Latvijas pozīcijai ir saņemts arī Saeimas atbalsts, ir turpinājums Latvijas sadarbībai ar starptautiskajiem aizdevējiem. Tas paredz turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa.

Līdzšinējās sadarbības ietvaros Latvija no Eiropas Komisijas jau ir saņēmusi pirmās divas aizdevuma daļas – 1 miljardu eiro 2009.gada 25.februārī un 1,2 miljardus eiro 2009.gada 27.jūlijā. Nākamo maksājumu – 500 miljonus eiro – saskaņā ar grafiku EK plāno Latvijai pārskaitīt marta vidū. Papildu tam 2010.gadā vēl plānots no EK saņemt 200 miljonus eiro aizdevuma, 2011.gadā – 200 miljonus eiro. Kopējais plānotais EK aizdevums ir 3,1 miljards eiro.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!