• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Zinātņu akadēmija: Par saviem ceļiem meža, vides un enerģētikas zinātnēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2010., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reformu vadības grupa: Par valsts funkciju izvērtējumu un nevalstisko organizāciju iesaisti reformās

Vēl šajā numurā

02.03.2010., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Zinātņu akadēmija: Par saviem ceļiem meža, vides un enerģētikas zinātnēs

25.februārī, Latvijas zinātniskā sabiedrība sirsnīgā lokā godināja divus autoritatīvus zinātniekus – firmas “ITERA Latvija” un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonda 2010.gada balvas laureātus.

Tā notiek ik gadu (kopš 2001) – tiek piešķirta balva ievērojamiem Latvijas zinātniekiem vai praktiķiem par izcilu veikumu vai mūža devumu vides, Zemes un ģeogrāfijas zinātnēs vai arī par nozīmīgu vides izstrādes sistēmu veicināšanu.

Šoreiz tā ir balva zinātnē – piemiņas medaļa un stipendija, kas piešķirta:

• Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklim, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mežkopības katedras profesoram Dr. habil. biol. Imantam
Liepam.

Profesors tiek apbalvots par plašu pētījumu kopu “Pētījumi meža ekoloģijā”. Tas ir zinātnieka darbs 50 gadu garumā, viņa devums meža ekoloģijā un ar to saistītajās jomās: meža taksācijā, vides mācībā, meža ekonomikā.

• Fizikālās enerģētikas institūta Enerģētikas efektivitātes centra vadošajam pētniekam profesoram Dr. habil.sc. ing. Namejam Zeltiņam par kompleksu darbu kopu “Vides aizsardzība: ilgtspējīga enerģētika”.

Profesora zinātniskās publikācijas veltītas ekoloģijas problēmām: Baltijas jūras risku izvērtēšanai, izmešu samazināšanai. Lai samazinātu siltumnīcas gāzu emisiju un paaugstinātu elektroapgādes drošību, pētīta enerģijas izmantošanas efektivitāte, izmantojot dažādus tās ieguves avotus: dabas gāzi, vēja enerģiju, sašķidrināto dabas gāzi, arī kodolenerģiju. Darbu kontā ir vairāk nekā 300 zinātnisko publikāciju. Pētnieks veic arī vides zinātnes un enerģētikas zinātnes sasniegumu plašu popularizāciju, ir darbojies Ekonomikas ministrijas vadības grupā “Enerģētikas attīstības pamatnostādnes. 2007–2016” apspriešanā un pilnveidošanā, īpaši ekoloģijas sistēmas daļā, un propagandējis enerģētikas ilgtspējīgas attīstības pētījumu rezultātus 20 pasaules valstīs.

Ilga Tālberga, LZA Zinātniskais sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!