• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turcijas Eiropas lietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2010., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205952

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par desantkuģa "Mistral" iespējamo pārdošanu Krievijai

Vēl šajā numurā

02.03.2010., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turcijas Eiropas lietu ministra vizīti Latvijā


Foto: Valda Kalniņa, A.F.I.

26.februārī notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa tikšanās ar Turcijas Eiropas lietu ministru, galveno sarunu vedēju ES pievienošanās sarunās Egemenu Bagišu, kurš trīs Baltijas valstu apmeklējuma ietvaros bija ieradies vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Turcijas divpusējās attiecības, Turcijas ES integrācijas gaitu, sadarbību NATO operācijās, kā arī Turcijas redzējumu par situāciju tās kaimiņu reģionos. Ministri pauda gandarījumu par abu valstu divpusējo attiecību labo un draudzīgo raksturu un aktīvo politisko dialogu, kā arī pārrunāja iespējas ciešāk sadarboties ekonomikā.

Sarunas laikā E.Bagišs informēja par aktualitātēm Turcijas Eiropas Savienības pievienošanās sarunās, kā arī par Turcijas valdības īstenotajām un plānotajām reformām, lai izpildītu kritērijus jaunu sarunu sadaļu atvēršanai. M.Riekstiņš atkārtoti apstiprināja Latvijas atbalstu Eiropas Savienības paplašināšanās procesam un tālāku iestāšanās sarunu turpināšanai ar Turciju. “Jebkurai Eiropas valstij, kas izrādījusi vēlmi iestāties Eiropas Savienībā, apņēmusies veikt iekšējās reformas un izpildīt nepieciešamos kritērijus, jādod šāda iespēja. Latvija atbalsta jaunu sarunu sadaļu atvēršanu, lai Turcija kļūtu par Eiropas Savienības dalībvalsti,” norādīja M.Riekstiņš. Savukārt Turcijas Eiropas lietu ministrs E.Bagišs pateicās par Latvijas līdzšinējo atbalsta paušanu Eiropas Savienības paplašināšanās procesam un atzīmēja Turcijas apņemšanos veikt nepieciešamās reformas, vienlaikus norādot, ka Eiropas Savienība pēc Turcijas pievienošanās iegūs partnervalsti ar sesto lielāko ekonomiku Eiropā.

Pēc tikšanās ar Māri Riekstiņu Turcijas ministrs tikās ar Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātiem un Eiropas Savienības nākotnes (2020–2030) Pārdomu grupas viceprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!