• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas Eiropas lietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2010., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par komunisma noziegumu starptautisku izvērtēšanu Čehijā

Vēl šajā numurā

02.03.2010., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas Eiropas lietu ministra vizīti Latvijā

 

Foto: Nora Krevneva, A.F.I.

25.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Francijas Eiropas lietu ministru Pjēru Lelušu, kas reģionālās vizītes laikā ieradās Latvijā (attēlā).

Tiekoties ministri pārsprieda Latvijas un Francijas divpusējās attiecības, atzinīgi novērtējot to attīstību pēdējos divdesmit gados kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Sarunas laikā uzmanība tika pievērsta gan Eiropas Savienības aktualitātēm, gan starptautiskās politikas jautājumiem. Puses pārrunāja Eiropas Ārējās darbības dienesta veidošanu un citus ar Lisabonas līguma ieviešanu saistītus jautājumus, kā arī Latvijas un Francijas sadarbību Šengenas vīzu izsniegšanas jomā trešajās valstīs.

Ministri pārrunāja arī sadarbību NATO ietvaros un darbu pie jaunās NATO stratēģiskās koncepcijas, kuras izstrādes procesā ekspertu darba grupā piedalās kopīgs Baltijas valstu pārstāvis – Aivis Ronis. Tāpat Latvijas ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Francijas ieguldījumu gaisa telpas patrulēšanā Baltijas valstīs, atzīmējot, ka šādā veidā NATO klātbūtne ir redzamāka sabiedrībai.

Tikšanās ietvaros P.Lelušs informēja Latvijas pusi par aktuālo situāciju kuģa “Mistral” lietā un Krievijas izteikto interesi par kuģa pirkšanu. P.Lelušs apstiprināja, ka šobrīd nav notikusi vienošanās par konkrētu darījumu un pirms sarunu turpināšanas Francija izteikusi vēlmi konsultēties ar sabiedrotajiem reģionā. “Pozitīvi vērtēju Francijas gatavību šīs vizītes ietvaros nepastarpināti apmainīties ar viedokļiem par Francijas un Krievijas darījuma aspektiem,” atzīmēja M.Riekstiņš. Atbildot uz mediju jautājumiem par kuģi “Mistral”, ministri bija vienisprātis, ka Latvijas un Francijas attiecības nekādā gadījumā nevar reducēt uz šo konkrēto darījumu. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš atzīmēja, ka nevajadzētu pārspīlēt iespējamā darījuma ietekmi uz Latvijas iedzīvotāju drošību, taču vienlaikus ir jāizvērtē adekvāts sadarbības veids starp NATO dalībvalstīm un Krievijas Federāciju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!