• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par desantkuģa "Mistral" iespējamo pārdošanu Krievijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2010., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par diskusiju ar vēstniekiem par ķīmijas perspektīvām

Vēl šajā numurā

02.03.2010., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par desantkuģa “Mistral” iespējamo pārdošanu Krievijai

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstu ekipējuma un bruņojuma pārdošana trešajām valstīm ir pieļaujama tikai tajos gadījumos, ja tas nerada reģionālās drošības saspīlējuma risku. To I.Lieģis uzsvēra 25.februārī notikušajā ES aizsardzības ministru sanāksmē Palmā de Maljorkā, diskutējot par Francijas nodomu Krievijai pārdot desantkuģi “Mistral”.

Aizsardzības ministrs atgādināja, ka viena no Lisabonas līguma pamatvērtībām ir dalībvalstu solidaritāte attiecību veidošanā ar trešajām valstīm. I.Lieģis aicināja ievērot šo principu, norādot, ka pirms stratēģisku un militāru darījumu slēgšanas ES dalībvalstīm ir jākonsultējas savā starpā par jautājumiem, kas skar citu dalībvalstu aizsardzību un drošību.

Sanāksmes laikā I.Lieģis tikās ar Francijas aizsardzības ministru Ervē Morēnu. Ministri apsprieda Latvijas un Francijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā. I.Lieģis pateicās E.Morēnam par Francijas ieguldījumu NATO gaisa telpas patrulēšanā Baltijas valstīs un izteica atzinību par franču pilotu augsto profesionalitāti.

Tika apspriests arī jautājums par desantkuģa “Mistral” pārdošanu. Latvijas aizsardzības ministrs atkārtoti uzsvēra, ka kuģa pārdošana Krievijai var radīt bažas par drošības situācijas pasliktināšanos Baltijas jūras reģionā. “Ceru, ka Francijas galīgais lēmums tiks rūpīgi izvērtēts no drošības viedokļa,” norādīja I.Lieģis.

I.Lieģis 24. un 25.februārī piedalījās ES aizsardzības ministru sanāksmē Palmā de Maljorkā, Spānijā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!