• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par atbalstu TEC-2 rekonstrukcijas projektam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2010., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par IIN kompensācijas pārskaitīšanu pašvaldībām

Vēl šajā numurā

02.03.2010., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par atbalstu TEC-2 rekonstrukcijas projektam

Finanšu ministrija ir atbalstījusi “Latvenergo” plānotos iepirkumus, kas saistīti ar ražotnes TEC-2 rekonstrukcijas otro kārtu.

Finanšu ministrijas pozitīvais atzinums TEC-2 rekonstrukcijas otrās kārtas projektam sniegts, balstoties uz “Latvenergo” iesniegto projekta ekonomisko pamatojumu, kā arī Valsts kases atzinumu, kurā norādīts, ka nav pamata uzskatīt, ka ar projektu saistīto iepirkumu veikšana radīs apdraudējumu uzņēmuma nākotnes maksātspējai.

Aktīvas darbības rezultātā ir izdevies būtiski samazināt “Latvenergo” izdevumu daļu TEC-2 rekonstrukcijas projektā – par 20 miljoniem eiro. Turklāt būtiski, ka Latvijas pašreizējā ekonomiskajā situācijā šis ir lielākais un nozīmīgākais investīciju projekts, kas automātiski nodrošina milzīgas investīcijas ekonomikā un vismaz 500 jaunas darbavietas celtniecības nozarē strādājošajiem Latvijas speciālistiem.

Tāpat svarīgi atzīmēt vēl vairākus pozitīvus šā projekta aspektus – TEC-2 rekonstrukcijas projekts garantē Latvijas pašnodrošinājumu ar elektroenerģiju, kā arī projekta īstenošanas rezultātā netiks palielināts dabasgāzes patēriņš un projekta īstenošana būtiski paaugstinās “Latvenergo” starptautisko konkurētspēju. Turklāt plānotās TEC-2 rekonstrukcijas projekta izmaksas, rēķinot uz 1 KW, ir par 15% mazākas nekā līdzīgam projektam, kas pašlaik tiek īstenots Lietuvā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!