• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas ārpolitika ar skatienu nākotnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.1999., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20601

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ārpolitika ar skatienu nākotnē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

05.01.1999., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas ārpolitika ar skatienu nākotnē

"Latvijai 1999. būs galvenokārt gatavošanās gads," Ārlietu ministrijas aizvadītā gada beidzamajā īssaietā žurnālistiem teica ministrs Valdis Birkavs. Pēc viņa domām, aktuālākais uzdevums mūsu valstij ir gatavoties Latvijas uzaicināšanai sarunām ar Eiropas Savienību. "Šī uzaicināšana gan pilnā mērā nav atkarīga no mums, taču mēs pildīsim savus iekšējos darbus," teica V. Birkavs. Turklāt Latvijai jau šogad jāgatavojas "lielajam godam un atbildībai — pēc gada vadīt Eiropu", jo 2000. gadā Latvija būs Eiropas Padomes prezidējošā valsts un 1999. gads paies arī gatavošanās zīmē šim izcilajam notikumam. "Tik atbildīgu starptautisku uzdevumu Latvija līdz šim vēl nav pildījusi," teica ārlietu ministrs. Viņš arī uzsvēra, ka Latvija 1999. gadā pirmoreiz piedalīsies Pasaules tirdzniecības organizācijas jaunajā sarunu raundā par lauksaimniecību — jau kā pilntiesīga šīs organizācijas dalībvalsts.

Svarīgi uzdevumi ir gatavošanās Rīgas 800 gadu jubilejai, kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas sanāksmei 2000. gadā. Pamatīgu darbu prasīs arī bezvīzu režīms ar Šengenas līguma valstīm — līdz tam jāparaksta pieci readmisijas līgumi (ar Austriju, Spāniju, Portugāli, Beniluksa valstīm un Grieķiju), astoņi bezvīzu režīma līgumi (ar Austriju, Beniluksa valstīm, Franciju, Grieķiju, Itāliju, Portugāli, Spāniju un Vāciju), kā arī jāuzsāk vienotās vīzu reģistrācijas sistēmas darbība. "Es ar jūsu starpniecību gribu arī aicināt uzņēmējus rūpīgi sekot notikumiem Eiropas Savienībā eiro ieviešanas sakarā," teica ārlietu ministrs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!