• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.1999., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: (turpinājums)

Vēl šajā numurā

05.01.1999., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— savā kārtējā, šāgada pirmajā preses konferencē, vakar, 4.janvārī

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV", 4.01.1999.

K.JPG (11458 BYTES) Vispirms es visiem novēlu laimīgu un ražīgu jauno gadu.

Par šī gada darba kārtību. Kā vienmēr, katru pirmdienu būs manas preses konferences, bet piektdienās esmu nodomājis atjaunot tradīciju apmeklēt dažādus Latvijas lauku rajonus. Jau šajā trešdienā es apmeklēšu uzņēmumu "Rīgas miesnieks". Pirms vizītes Igaunijā es vēlētos izpētīt situāciju uz vietas un aprunāties ar uzņēmuma vadību, paskatīties, kā notiek mūsu cūkgaļas ražošana. Mans viedoklis šajā ziņā nav mainījies — es uzskatu, ka Baltijas tirgus ir pietiekami mazs, lai mēs varētu tajā iejaukties un kaut ko regulēt. Bet jautājums par cūkgaļas kvotām ir izņēmuma gadījums. Taču galīgais lēmums būs jāpieņem Saeimai, tad mēs redzēsim, kura partija un frakcija ir labēji konservatīva un kura ir kreisa.

Šonedēļ es apmeklēšu piecas ministrijas, lai izskatītu valdības rīcības plānu. Tad, kad es saņemu kritiku par to, ka esmu pārāk mierīgs, es gribētu teikt, ka nekad nerunāju par lietām, kuras neesmu iepazinis vai par kurām neesmu pārliecināts. Ja šobrīd situācija valstī ir mierīga, tad tas ir tāpēc, ka Saeima ir atvaļinājumā. Taču Saeimas atvaļinājums drīz beigsies, un nevajag aizmirst, ka mūsu valdība ir mazākuma valdība. Līdz ar to asu situāciju vēl būs daudz.

Šodien es apmeklēšu Aizsardzības ministriju, kur mēs ar ministru pārrunāsim ar aizsardzību saistītos jautājumus. Ar Kristovska kungu man vajadzēs runāt vēl daudz, strādāt pie aizsardzības finansējuma. Tas nebūs viegli. Es negribu būt revolucionārs, kurš rada revolucionāras situācijas valstī, meklē ienaidnieka tēlu. Katram ir jādara savs darbs — man savs, jums savs, ministriem savs.

Vēl es gribētu minēt divus mūsu ugunsdzēsējus — Arni Voitišķi un Ēriku Brenci, kuri izglāba no drošas nāves — nosmakšanas dūmos — māti ar bērnu. Es lūgšu, saskaņojot ar iekšlietu ministru, pasniegt šiem cilvēkiem Ministru prezidenta atzinības rakstu kopā ar naudas prēmiju.

 

Tad Ministru prezidents atbildēja uz žurnālistu jautājumiem:

— Kad varētu tikt nodots Saeimai izskatīšanai pirmais budžeta variants?

V.Krištopans:

— Iepriekšējā Ministru kabineta sēdē tika akceptēts viens no trijiem budžeta variantiem. 8. janvārī Ministru kabineta sēdē mēs vēlreiz skatīsim budžetu, un jau nākamajā nedēļā, vai nu pirmdien, vai trešdien, tas tiks nodots Saeimai.

— Vai jūs varētu precizēt savu viedokli "Latvijas kuģniecības" privatizācijas jautājumā?

V.Krištopans:

— Es kā Ministru prezidents netaisos tieši iejaukties Privatizācijas aģentūras darbā. Privatizācijas noteikumi jebkurā gadījumā būs jāapstiprina aģentūras padomei. Mans viedoklis ir nemainīgs — ir jābūt pēc iespējas plašākam pretendentu lokam, lai nevienam nebūtu iemesla teikt, ka kaut kas no valsts daļas ir pārdots par pārāk mazu cenu un neīstajā laikā.

— Vai jūs pieļaujat diskusijas aizsākšanos par Aizsardzības ministrijas budžeta palielināšanu līdz vienam procentam?

V.Krištopans:

— Mans viedoklis nav mainījies. Es esmu par to, lai 1999. gadā mūsu aizsardzības spēki tiktu finansēti viena procenta apmērā no iekšzemes kopprodukta. Kā to izdarīt? Tas ir grūts jautājums. Budžetā ir paredzēts 0,9 procenti, tas ir 10 miljonu latu pieaugums salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Finansējuma palielinājums Aizsardzības ministrijai ir jāsaglabā kā prioritāte, kas jāīsteno pie pirmās izdevības, un tāda noteikti būs.

— Vai valdība apspriedīs Alda Lieljukša atstāšanu amatā?

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!