• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Latvijai nozīmīgu pētniecības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2010., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Atlantijas zilo tunzivju tirdzniecības aizliegšanu

Vēl šajā numurā

04.03.2010., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Latvijai nozīmīgu pētniecības programmu

2.martā Eiropas Savienības (ES) Konkurētspējas ministru padomes sanāksmē Briselē izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe piedalījās diskusijā par Latvijai, Baltijas jūras reģionam un Eiropai nozīmīgu pētniecības un attīstības programmu “BONUS-169” un par dokumentu “Priekšlikums Eiropas Parlamenta un Padomes Lēmumam par Kopienas līdzdalību “BONUS-169””.

“BONUS-169” jautājumā T.Koķe rosināja dalībvalstis rast kompromisu saistībā ar programmas finansēšanu, akcentējot, ka Latvija iestājas par to, lai mainītu līdzfinansējuma aprēķināšanas formulu un nepiemērotu tā saukto kopējā katla principu, kā to paredz “Priekšlikuma Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumam par Kopienas līdzdalību “BONUS-169”” šābrīža redakcija. Viņa uzsvēra, ka Latvija neatbalsta valsts budžeta līdzekļu iepludināšanu kopējā programmas budžetā, pirms nav pieņemts galīgais lēmumus par programmas finansēšanas principiem un kārtību. Šādu nostāju pauda arī Vācija un Zviedrija.

Ministre uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta šīs programmas attīstībā, apliecinot gatavību aktīvi iesaistīties pētniecības projektu īstenošanā, lai dotu ieguldījumu dažādu izaicinājumu, piemēram, klimata pārmaiņas, sociālie, drošības, ekonomikas u.c. jautājumi, sekmīgā risināšanā. T.Koķe piebilda, ka Latvija arī atbalsta divu fāžu principa piemērošanu šādas sarežģītas programmas īstenošanā: 1) stratēģiskā fāze un 2) īstenošanas fāze.

“BONUS-169” mērķis ir stiprināt Baltijas jūras reģiona pētniecības kapacitāti, nodrošināt reģiona ilgtspēju un īstenot uz ekosistēmu orientētu pārvaldību. Veiktie pētījumi ļaus sekmīgāk risināt Eiropai un Baltijas jūras reģionam svarīgus vides, ilgtspējīgas attīstības, pārtikas drošības, jūras transporta un citus jautājumus. Turklāt “BONUS-169” iekļaujas ES Baltijas jūras reģiona stratēģijā un ir paraugs tās darbībai. Šī programma veicinās Eiropas pētniecības telpas nostiprināšanos Baltijas jūras reģionā un būs pilotparaugs līdzīgām reģionālām iniciatīvām.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!