• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas ES lietu ministres vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2010., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par Latvijas prioritātēm enerģētikā

Vēl šajā numurā

05.03.2010., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas ES lietu ministres vizīti Latvijā


Foto: Nora Krevneva, A.F.I.

3.martā Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Zviedrijas premjerministra biroja ES lietu ministri Birgitu Ulsoni, kas bija ieradusies vizītē Rīgā, lai apspriestu aktuālos Eiropas Savienības jautājumus, tostarp gatavošanos 25. un 26.marta Eiropadomei.

Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un Zviedrijas premjerministra biroja ES lietu ministre Birgita Ulsone apmainījās viedokļiem par jautājumiem, kas saistīti ar Zviedrijas ES prezidentūras laikā pieņemtās ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam īstenošanu. Ministri pauda cerību, ka aprīlī Briselē plānotajā Eiropas Komisijas vadītās augsta līmeņa grupas pirmajā sanāksmē tiks apstiprināts stratēģijas rīcības plāns. “ES stratēģija Baltijas jūras reģionam ir pirmais pilotprojekts Eiropas Savienībā, tāpēc vienlaikus tās īstenošana ir paraugs citiem ES reģioniem līdzīga modeļa izstrādē,” norādīja M.Riekstiņš. M.Riekstiņš un B.Ulsone bija vienisprātis, ka Latvijai, Zviedrijai un pārējām reģiona valstīm cieši jāsadarbojas, strādājot pie stratēģijas īstenošanas.

Sarunas laikā ministri pārsprieda stratēģiju “ES 2020” (Stratēģija), kuras mērķis ir noteikt ES ekonomiskās attīstības virzienu nākamajai desmitgadei, cita starpā palīdzot pārvarēt ekonomiskās un finanšu krīzes sekas ES. M.Riekstiņš uzsvēra, ka Latvija kopumā atbalsta Stratēģijas mērķus, taču vienlaikus ir būtiski, lai ar tās palīdzību tiktu mazinātas sociālekonomiskās atšķirības dalībvalstu starpā un kopumā celta ES konkurētspēja. Vienošanos par Stratēģijas mērķiem un prioritārajām jomām plānots panākt 25. un 26.martā paredzētajā Eiropadomes sanāksmē. Stratēģiju plānots apstiprināt 17.jūnija Eiropadomē.

Tikšanās laikā M.Riekstiņš aktualizēja jautājumu par ciešākas sadarbības iespējām un viedokļu apmaiņu Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības formātos, ņemot vērā, ka Latvija šogad ir koordinējošā valsts NB8 formātā.

Pievēršot uzmanību Eiropas Savienības institucionālajiem jautājumiem, ministri pārrunāja Eiropas Savienības Ārējās darbības (EĀDD) dienesta veidošanas procesu. M.Riekstiņš atzīmēja konsulārās palīdzības funkcijas ietveršanu ES dalībvalstu pilsoņiem trešajās valstīs Eiropas Ārējās darbības dienesta kompetencē. Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka nepieciešams nodrošināt adekvātu dalībvalstu pārstāvību EĀDD.

B.Ulsone Zviedrijas ES lietu ministres amatā stājās 2.februārī. Pirms tam bijusi Zviedrijas parlamenta deputāte, parlamentārās komitejas ārlietās locekle, Liberālās partijas preses sekretāre ārlietu jautājumos.

Zviedrijas ES lietu ministre reģionālās vizītes ietvaros šonedēļ apmeklē Somiju, Igauniju, Lietuvu un Poliju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!