• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības ministres darba vizīti Ķīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2010., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zviedrijas ES lietu ministres vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

05.03.2010., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības ministres darba vizīti Ķīnā

2.martā veselības ministre Baiba Rozentāle tikās ar Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) veselības ministru Čenu Žu un apmeklēja Pekinas Apvienoto medicīnas koledžu un slimnīcu.

Tikšanās laikā ar Ķīnas veselības ministru tika pārrunāta valstu turpmākā sadarbība medicīnas studentu apmācībā, ārstu pieredzes apmaiņā un farmācijas jomā. Atbilstoši 2007.gadā parakstītajam sadarbības līgumam puses vienojās, ka Ķīnas Tautas Republika sagatavos sadarbības pasākumu plānu nākamajiem pieciem gadiem.

B.Rozentāle iepazīstināja ĶTR veselības ministru ar Latvijas veselības aprūpes sistēmu un pagājušajā gadā veiktajām strukturālajām reformām, kuru rezultātā izveidota kompakta nozares administrācija un precīzi definēts katras ārstniecības iestādes sniegtais medicīnisko pakalpojumu klāsts. Tāpat Ķīnas veselības ministrs izrādīja interesi par sadarbību ar Zāļu valsts aģentūru, kas ietilpst Eiropas Savienības Zāļu aģentūru vienotajā tīklā un veic klīniskos pētījumus un medikamentu reģistrāciju.

Veselības ministre B.Rozentāle atzīmēja: “Ķīnas Tautas Republikas veselības ministrs kā akadēmiķis augstu novērtē savstarpējā līgumā paredzēto sadarbību izglītības un medicīnas zinātnes jomā. Latvija ar mūsu ārstu zināšanām un pielietotajām ārstniecības metodēm, piemēram, kardioloģijā, ir viena no vadošajām pasaulē, tādēļ tā varētu būt viena no jomām, kas īpaši interesētu Ķīnas jaunos mediķus.”

Jau ziņots, ka šonedēļ veselības ministre B.Rozentāle atrodas darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā, kur paredzētas tikšanās ar veselības ministru, vairāku ārstniecības iestāžu un medicīnas koledžu apmeklējums, kā arī tikšanās ar Šanhajas pašvaldības augstām amatpersonām.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!