• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību gatavību pavasara plūdu novēršanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2010., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tabakas izstrādājumu lietošanas noteikumiem

Vēl šajā numurā

05.03.2010., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību gatavību pavasara plūdu novēršanai

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) aicina pašvaldības informēt par izstrādātajiem rīcības plāniem iespējamo pavasara plūdu novēršanai.

Ministrija ir nosūtījusi vēstules pašvaldībām, norādot uz pašvaldību pienākumiem civilās aizsardzības jomā, ko nosaka Civilās aizsardzības likums.

Tas paredz, ka nepieciešamības gadījumā pašvaldībām ir jāevakuē iedzīvotāji no katastrofas apdraudētajām vai skartajām teritorijām, nodrošinot iedzīvotāju uzskaiti, pagaidu izmitināšanu, ēdināšanu, sociālo aprūpi un medicīniskās palīdzības sniegšanu.

Tāpat pašvaldībām ir jānodrošina darba un sadzīves apstākļus katastrofu novēršanā un to seku likvidēšanā pieaicinātajam glābšanas dienestu personālam.

RAPLM aicina pašvaldības informēt, vai ir izvērtēti normatīvajos aktos noteiktie pašvaldību uzdevumi un izstrādāts rīcības plāns pavasara plūdu gadījumā. Ministrija lūdz arī sniegt informāciju par apstākļiem, kas traucētu efektīvi novērst iespējamās problēmas pavasara plūdu gadījumā.

Apkopojot pašvaldību sniegto informāciju, RAPLM par iespējamajām problēmām un risinājumiem ziņos Krīzes vadības padomes sēdē, kas sasaukta šā gada 8.martā.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!