• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par vakcināciju kā efektīvāko profilaksi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2010., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par ģenētiski modificētu kartupeļu audzēšanu

Vēl šajā numurā

09.03.2010., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par vakcināciju kā efektīvāko profilaksi

“Viedokļu atšķirība ir viena no demokrātiskas sabiedrības priekšrocībām, tomēr jautājumos, kas skar visvērtīgāko – cilvēka dzīvību un veselību –, jābalstās uz ekspertu atzinumiem, kas pamatoti ar dziļām medicīnas zināšanām un pieredzi. Diemžēl neviena sabiedriskā diskusija nav pārliecinošāka kā traģisks, bet uzskatāms piemērs, kad bērna dzīvība ir apdraudēta maldīgu uzskatu dēļ vakcinācijas jautājumos. Šeit zināma atbildība gulstas gan uz mediķiem, kuriem ir nepietiekamas zināšanas par vakcinācijas nozīmību, tādēļ nemedicīnisku apsvērumu dēļ tiek pausts pretrunīgs viedoklis, gan arī masu medijiem, kuri bieži izmanto apšaubāmus avotus publikāciju sagatavošanā, jo tādējādi negatīvi tiek ietekmēta sabiedriskā doma. Kā infektoloģe un māte uzskatu, ka vakcinācija ir efektīvākā profilakse, tādēļ aicinu vecākus pret bērnu veselību izturēties atbildīgi un izmantot iespēju bez maksas vakcinēt bērnus pret infekcijas slimībām, kas var radīt būtiskas veselības problēmas,” norāda veselības ministre Baiba Rozentāle.

Veselības ministrija uzsver, ka bērnu veselības aprūpe ir prioritāte un arī būtiski samazinātā nozares finansējuma apstākļos bērnu ārstēšanai līdzekļu apjoms praktiski saglabājies pagājušā gada apjomā. Ir rasta iespēja budžeta ietvaros papildināt vakcinācijas kalendāru, kas šobrīd tiek atzīts par vienu no labākajiem Eiropas Savienības dalībvalstu vidū, kā arī paredzēts finansējums pilnībā apmaksātu medikamentu nodrošināšanai bērniem, kuri slimo ar retajām slimībām. Veselības ministrija arī gatavo izmaiņas likumdošanā, kas paredzētu atvieglot bērniem reto slimību diagnosticēšanu. Tāpat ir nodrošināta veselības sektora pārstāvju dalība kopējos Eiropas Savienības dalībvalstu projektos reto slimību jomā, kas palīdzēs ātrāk un kvalitatīvāk apzināt retās slimības un to ārstēšanas un diagnostikas iespējas.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!