• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par cilvēku tirdzniecības novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2010., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par IIN kompensācijām pašvaldībām februārī

Vēl šajā numurā

09.03.2010., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par cilvēku tirdzniecības novēršanu

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Valsts departamenta 2010.gada 24.februārī publicētajā starpnovērtējuma ziņojumā par progresu cilvēku tirdzniecības novēršanā pausts, ka Latvijas valdība ir parādījusi progresu, pievēršoties cilvēku tirdzniecības problēmām.

Neskatoties uz to, ka Latvija ierindota 2.līmenī ar īpašu novērošanas statusu, ir akcentētas vairākas ļoti būtiskas pozitīvas iezīmes – pieejamāki kļuvuši valsts apmaksātie sociālās rehabilitācijas pakalpojumi cilvēku tirdzniecības upuriem. 2008.gadā valsts apmaksāta rehabilitācija bija pieejama vien 43%, tad aizvadītajā gadā tie jau bija pieejami 71% cilvēku tirdzniecības upuru.

Tāpat atzinīgi novērtēti policijas centieni identificēt cilvēku tirdzniecības upurus starp sievietēm, kuras nodarbojas ar ielu prostitūciju, kā arī novērtēti nozaru ministriju centieni pievērst sabiedrības uzmanību cilvēku tirdzniecības problemātikai un palielināt sabiedrības izpratni par cilvēku tirdzniecības riskiem un draudiem, organizējot preses konferences, ievietojot publikācijas internetā, apmeklējot skolas, kā arī organizējot informatīvo tālruni ceļotājiem.

Atzinīgi novērtēts fakts, ka 2009.gada desmit mēnešos četri no desmit cilvēku tirgotājiem bija notiesāti ar reālu brīvības atņemšanu.

Ikgadējais ASV cilvēku tirdzniecības ziņojums par 175 valstu valdību centieniem apkarot cilvēku tirdzniecības smagākās formas tiek uzskatīts par visaptverošāko ziņojumu visā pasaulē. Ziņojuma dati rada globālu sapratni un mudina valstis veikt efektīvus pasākumus, lai cīnītos pret cilvēku tirdzniecību.

ASV cilvēku tirdzniecības ziņojums kalpo kā svarīgākais diplomātiskais instruments, ar kuru ASV valdība mudina valstis uz līdzdalību un apņemšanās pastiprināšanu cīņā ar piespiedu darbu, seksuālu izmantošanu un mūsdienu verdzību.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!