• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes 1998. gada 23. decembra informācija "Par jauniem informatīvajiem kompaktdiskiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.1999., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālā statistikas pārvaldes informācija

Par Latvijas iedzīvotāju mūža ilgumu

Vēl šajā numurā

05.01.1999., Nr. 1

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

Pieņemts: 23.12.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvaldes informācija

1998.gada 23.decembrī

Par jauniem informatīvajiem kompaktdiskiem

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) laidusi klajā divus izdevumus kompaktdiska formātā. Jau trešo gadu statistisko datu lietotāji kompaktdiskos var lasīt "Latvijas statistikas gadagrāmata 1998". Savukārt izdevums "Latvijas eksports un imports 1998" kompaktdiskā ievietots pirmo reizi. No Austrumeiropas valstu statistikas iestādēm CSP vienīgā nodarbojas ar statistisko publikāciju ievietošanu kompaktdiskos.

"Latvijas statistikas gadagrāmatas 1998" kompaktdiska tirāža ir 2000 eksemplāru, bet "Latvijas eksporta un importa 1998" — 3000 eksemplāru. Daļu no tirāžas CSP bez maksas piegādās Valsts prezidentam, Ministru prezidentam, valdības locekļiem, Saeimas deputātiem, valsts un pašvaldību iestādēm, lielākajām privātajām kompānijām, LR vēstniecībām ārzemēs un ārvalstu vēstniecībām Latvijā, kā arī tādām starptautiskajām organizācijām kā Apvienoto Nāciju Organizācija, Starptautiskais valūtas fonds, Pasaules banka, Eiropas Komisijas izpildinstitūcijas u.c.

Statistikas gadagrāmata ir vispilnīgākā no ikgadējām CSP publikācijām, kurā ietvertā informācija vispusīgi atspoguļo sociālekonomiskos procesus Latvijā 1997.gadā. Salīdzinot ar iepriekšējā gadā izlaisto kompaktdisku, šā gada variantā ir atrodamas arī Latvijas ģeogrāfiskās kartes, kas tapušas sadarbībā ar SIA "Projekts XXI". Lai iepazītos ar gadagrāmatā iekļautajiem statistikas datiem, nav nepieciešamas speciālas datorprogrammas, pilnīgi pietiek ar kādu no interneta izlūkprogrammām.

Savukārt izdevumā "Latvijas eksports un imports 1998", kas ir tikai angļu valodā, ievietoti dati par 5467 lielākajiem Latvijas uzņēmumiem, kas nodarbojas ar preču eksportu un importu. Informācija par uzņēmumiem ir sistematizēta pēc to darbības veidiem, eksportēto un importēto preču grupām un alfabēta. Kompaktdiskā var iepazīties ar statistiskajiem rādītājiem, kas raksturo biznesa vidi Latvijā un tās ekonomiskos sasniegumus, kā arī uzzināt par ārzemju fizisko un juridisko personu iespējām veikt Latvijā uzņēmējdarbību. Tāpat arī izdevums ietver sevī informāciju par pārējo Baltijas valstu eksportu un importa apjomiem.

Visi CSP izdotie kompaktdiski tapuši sadarbībā ar multimedija produktus ražojošo kompāniju a/s "BaltMedia", bet izdevuma "Latvijas eksports un imports 1998" sagatavošanā CSP sadarbojās arī ar Latvijas Attīstības aģentūru.

Abus kompaktdiskus var iegādāties CSP Informācijas centrā (Lāčplēša iela 1, ieeja no Valdemāra ielas, tālr. 7366803), bet kompaktdisku "Latvijas eksports un imports 1998" — arī Latvijas Attīstības aģentūras Informācijas centrā (Pērses iela 2, tālr. 7324567) un a/s "BaltMedia" (Basteja bulv. 1, tālr. 7321274). "Latvijas statistikas gadagrāmata 1998" maksā Ls 7, bet izdevuma "Latvijas eksports un imports 1998" cena ir Ls 23,9.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!