• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Īslandes vēstnieci Foto: Māris Kaparkalējs, "LV". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2010., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

10.03.2010., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Īslandes vēstnieci


Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

9.martā Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja jauno Īslandes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Elīnu Flīgenringu (attēlā).

Tikšanās laikā Valsts prezidents Īslandes vēstnieci apsveica ar stāšanos amatā un novēlēja viņai panākumus un veiksmi, pildot amata pienākumus. Sarunas laikā prezidents uzsvēra nepieciešamību veicināt ekonomisko sadarbību un tirdzniecību starp abām valstīm. Viņš atzīmēja, ka tirdzniecības paplašināšanai vēl ir liels potenciāls.

Sarunā tika apspriesta līdzšinējā veiksmīgā sadarbība Baltijas–Ziemeļvalstu reģiona ietvaros, sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros, kā arī gaidāmā Latvijas Valsts prezidenta valstsvizīte Īslandē.

Valsts prezidents un vēstniece apsprieda arī Baltijas jūras rīcības samita Helsinkos rezultātus un Latvijas devumu Baltijas jūras vides jomā.

Jaunā Īslandes Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā rezidēs Helsinkos, Somijā.

Elīna Flīgenringa dzimusi 1957.gadā Hafnarfjordurā netālu no Reikjavīkas. Īslandes universitātē ieguvusi juridisko zinātņu kandidāta grādu, Stokholmas universitātē – maģistra grādu salīdzinošajās tiesībās. Strādājusi par juristi Reikjavīkas municipalitātē, bijusi Vienlīdzības padomes ģenerālsekretāre, vadījusi Ziemeļu Ministru padomes un Eiropas Padomes līdztiesības un sieviešu tiesību aizsardzības komitejas. Īslandes Ārlietu ministrijā kopš 1998.gada strādājusi politiskajā departamentā, informācijas un kultūras departamentā, kā arī Īslandes vēstniecībā Vācijā. No 2006.gada līdz 2008.gadam vadīja Īslandes Valsts protokolu, no 2008.gadā bija Īslandes vēstniece Eiropas Padomē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!