• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - apmeklējot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.1999., Nr. 2/3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

06.01.1999., Nr. 2/3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— apmeklējot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju

Ministru prezidents Vilis Krištopans vakar, 5.janvārī, apmeklēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Kopumā novērtējot ministrijas iesniegto rīcības programmu, V.Krištopans atzina to par vispusīgi un profesionāli sagatavotu pamatdokumentu deklarācijas izpildei.

Sarunas gaitā tika apspriesta Nacionālās reģionālās attīstības programma, kas jāpieņem līdz 2000.gada beigām. Ministru prezidents tika informēts par koncepciju šai programmai, kuras politiskā sadaļa jau izstrādāta.

Viens no sarunas tematiem skāra Mazo ostu attīstības programmu. Ministru prezidents atzina, ka šis ir viens no būtiskākajiem uzdevumiem, lai attīstītu piejūras zonas infrastruktūru un samazinātu bezdarba līmeni šajos apvidos. Patlaban programmai nepieciešams izstrādāt ekonomisko pamatojumu. Tādēļ plānots paplašināt jau esošo darba grupu ar pašvaldību un ostu administrācijas pārstāvjiem. V.Krištopans atzina, ka mazo ostu attīstības projektos būtu vēlams sindicēts finansiālais pamatojums, tādējādi sadalot risku starp pašvaldībām, valsti un investoriem.

Par politiski nozīmīgu soli Ministru prezidents atzina sagatavošanos, lai iestātos Eiropas Vides aģentūrā, kas reāli ir pirmais solis šajā jomā Latvijas ceļā uz Eiropas Savienību.

Sarunā tika skarts arī jautājums par Salaspils kodolreaktora konservēšanas, kā arī radioaktīvo atkritumu izvešanas koncepcijas izstrādi. Ministrijas vadība informēja, ka tiek izstrādāta otra koncepcija, lai valdībai būtu alternatīvas izvēles iespējas starp diviem reaktora konservēšanas veidiem. Paredzēts, ka šis dokuments valdībā jāpieņem līdz 2000.gada februārim. V.Krištopans īpaši atzīmēja, ka tādējādi Latvijai būtu jāizpilda savas starptautiskās saistības kodoldrošības jomā.

Ņemot vērā būvniecības attīstības tempus un perspektīvas mūsu valstī, V.Krištopans atzinīgi novērtēja faktu, ka drīzumā valdībā tiks iesniegta būvniecības koncepcija, kurā īpaša uzmanība būs veltīta drošības aspektiem pārejas posmā no padomju laika standartu sistēmas uz mūsdienīgām prasībām un kvalitāti.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!