• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2010., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.03.2010., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien, cienījamie žurnālisti! Mūsu laiks šodien ir ļoti ierobežots, tāpēc esam uzreiz atvērti jūsu jautājumiem.

Jautājums: Zatlera kungs, kā vērtējat valdības pirmo gadu?

V.Zatlers: Ja jūs esat gājis augstskolā, tad ir tāda ailīte, kurā ieraksta “ieskaitīts”.

Jautājums: Cik tas būtu “ieskaitīts”?

V.Zatlers: Pārcelts nākamajā kursā. Tātad var turpināt darbu.

Jautājums: Kas, jūsuprāt, bija spilgtākie labie darbi un arī lietas, kas nav izdarītas?

V.Zatlers: Visspilgtākais šis brīdis ir tieši pirms vēlēšanām, kad vadīt valdību ir ievērojami sarežģīti. Varbūt pēdējo desmit gadu laikā šis ir grūtākais brīdis tieši valdības vadītājam. Tātad – novest valsti līdz vēlēšanām ar valdību, kas spēj pieņemt lēmumus un spēj rīkoties visās tajās grūtajās situācijās, kas mums šobrīd ir. Pozitīvais par pagājušo gadu: ka ekonomikas atveseļošanas programmas pirmais gads deva pozitīvus rezultātus. Šobrīd grūtākais uzdevums ir neatslābt un tā turpināt. Tas ir vēstījums, kas jāsaprot ne tikai valdības vadītājam, tas jāsaprot visiem politiķiem un arī visiem iedzīvotājiem. Mūsu ilgstošā krīze vēl nav beigusies. Kritiskie brīži ir aiz muguras. Un tikai no mums pašiem un arī no valdības vadītāja ir atkarīgs, vai mēs tā turpināsim – veiksim kādu soli atpakaļ vai tomēr liksim divus soļus uz priekšu.

Jautājums: Prezidenta kungs, kā jūs vērtējat valdības koalīcijas stabilitāti un to, kā Tautas partijas rīkojas valdības ietvaros?

V.Zatlers: Es daļēji uz jūsu jautājumu atbildēju, jau atbildot uz iepriekšējo jautājumu. Tātad šis ir grūts periods. Mums ir mazāk nekā septiņi mēneši līdz vēlēšanām. Mums vismaz trīs četrus mēnešus ir nepieciešams valdības darbs ar konkrētiem lēmumiem, lai turpinātu ekonomikas atveseļošanās programmas otro gadu. Šajā periodā, protams, visgrūtāk ir strādāt tieši valdības vadītājam, lai šajā koalīcijā, kas ir tāda, kāda tā ir – tieši šim laikam, principā, atbilstoša –, panāktu lēmumu pieņemšanu un to, lai programma, kuru mēs esam apņēmušies pildīt gan paši sev pirmkārt, gan arī starptautiskajiem aizdevējiem, tiktu pildīta.

Jautājums: Vai ir kādas sfēras, jūs minējāt, kur varbūt premjeram valdības darbā kopumā ir kaut kas jāpieliek?

V.Zatlers: Jau kopš septembra valdības sēdes, kuru iniciēju es, galvenā prioritāte ir bezdarba samazināšana. Tātad nodarbinātības veicināšana, atbalsts uzņēmējiem, investīciju vides veidošana, labvēlīgas biznesa vides veidošana. Tas ir viss, kas šobrīd nepieciešams Latvijas ekonomikai, lai tā veiksmīgi atgūtos pēc iespējas ātrāk. Tas, protams, ir valdības uzdevums numur viens.

Valsts prezidenta preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 2010.gada 10.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!