• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par neatliekamās palīdzības nodrošināšanu slimnīcās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2010., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nododot otrreizējai caurlūkošanai grozījumus Imigrācijas likumā

Vēl šajā numurā

16.03.2010., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par neatliekamās palīdzības nodrošināšanu slimnīcās

“Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšana slimnīcās ir viena no valsts pamatfunkcijām, tādēļ pilnībā ir jānorēķinās par pacientu dzīvību glābšanu. Nešaubos, ka gan finanšu ministrs, gan Saeimas deputāti atbalstīs šo priekšlikumu, jo līdzekļu pārdali paredzēts veikt veselības nozares budžeta ietvaros,” norāda veselības ministre Baiba Rozentāle. Lai nodrošinātu slimnīcām samaksu pilnā apmērā par šā gada janvārī pacientiem sniegto neatliekamo medicīnisko palīdzību, veselības ministre finanšu ministram Einaram Repšem 15.martā iesniedza pieprasījumu par finansējuma pārdali apropriācijas kārtībā.

Slimnīcās janvārī neatliekamā medicīniskā palīdzība tika nodrošināta ikvienam pacientam, taču saistībā ar kopējo veselības nozares finansējuma samazinājumu slimnīcu budžetos izveidojās deficīts par kopējo summu 4,3 miljoni latu. Lai samaksātu par padarīto darbu, Veselības ministrija nepieciešamo summu plāno novirzīt no ministrijas padotības iestāžu pagājušā gada ieņēmumiem, kas iegūti par sniegtajiem maksas pakalpojumiem.

Veselības nozares kopējais finansējums šajā gadā ir par 70 miljoniem latu mazāks salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Lai esošā budžeta apstākļos pacientiem nodrošinātu maksimāli efektīvu veselības aprūpi, lielāks finansējuma samazinājums skāris stacionāro aprūpi, savukārt līdzekļi ambulatorajai aprūpei novirzīti praktiski pagājušā gada līmenī.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!