• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par jaunās VID ģenerāldirektores uzdevumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2010., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par "ātrās palīdzības" rīkoto iepirkumu procedūru

Vēl šajā numurā

17.03.2010., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par jaunās VID ģenerāldirektores uzdevumiem

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsver, ka nākamajai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektorei Nelijai Jezdakovai ir ne tikai sekmīgi jāturpina iesāktā VID reorganizēšana, bet arī jāveicina, lai tas kļūtu draudzīgāks uzņēmējiem.

Kā norāda ministrs, no VID vadītāja profesionalitātes ir atkarīgs, cik prasmīgi darbosies arī pati iestāde un kā tā tiks galā ar uzticētajiem pienākumiem – plānoto nodokļu ieņēmumu nodrošināšanu budžetā. Viņaprāt, līdzšinējai VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītājai N.Jezdakovai ir ne tikai vajadzīgā profesionālā pieredze VID struktūrvienībās, bet viņa sevi pierādījusi kā vadītāju, kas spēj sekmīgi īstenot reformas salīdzinoši īsā laikā.

A.Kampars: “Šajā gadījumā pretimnākšana nozīmē gan administratīvo šķēršļu mazināšanu, gan arī uzņēmēju motivēšanu maksāt nodokļus. Turklāt izmantojot represīvās metodes tikai kā galējo risinājumu. VID ir jāmainās, un no soda iestādes jākļūst par uzņēmumu nodokļu konsultantu, kuram jebkurā brīdī var prasīt padomu par konkrētā nodokļa administrēšanas kārtību un saņemt arī izskaidrojošu atbildi.”

Ne mazāk svarīgs jautājums ir, kā šābrīža ekonomikas apstākļos palielināt nodokļu ieņēmumus budžetā. Tādēļ ekonomikas ministrs plāno tikties ar N.Jezdakovu, lai pārrunātu viņas redzējumu, kā samazināt ēnu ekonomiku valstī un motivēt uzņēmumus maksāt nodokļus, neizmantojot tikai represīvās metodes. Tāpat ministrs ar jauno VID ģenerāldirektori vēlas pārrunāt jautājumus par nodokļu administrēšanas atvieglojumu pasākumu ieviešanu patentu saņēmējiem un mikrouzņēmumiem.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!