• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cietumu darbību samazināta budžeta apstākļos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2010., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem divos militārās jomas likumos

Vēl šajā numurā

18.03.2010., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cietumu darbību samazināta budžeta apstākļos

Tālāks finansējuma samazinājums ieslodzījuma vietām nav iespējams, jo jau patlaban situācija Latvijas cietumos tiek kontrolēta, lielā mērā pateicoties cietumsargu augstajai profesionalitātei un pašaizliedzībai. To 16.martā, tiekoties ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieku Visvaldi Puķīti, atzina Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

“Ja ieslodzījuma vietām paredzētais finansējums šogad tiks vēl samazināts, tas radīs nopietnus draudus sabiedriskajai drošībai. Sarkanā līnija jau sen ir pārkāpta. Varam tikai apbrīnot ieslodzījuma vietu darbinieku profesionalitāti un pašaizliedzību, pie tik maza finansējuma spējot kontrolēt situāciju cietumos,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Kā noskaidroja deputāti, Ieslodzījuma vietu pārvaldes finansējums samazināts uz pusi – no 29 miljoniem latu 2008.gadā uz 15 miljoniem latu 2010.gadā. Tomēr, neskatoties uz finansējuma samazinājumu, ieslodzīto skaits Latvijas cietumos palielinājies, uzsvēra Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks. 2008.gadā Latvijas ieslodzījuma vietās atradās 6562 personas, šā gada martā jau 6962, darīja zināmu V.Puķīte.

Deputāti akcentēja nepieciešamību nodrošināt nepieciešamo finansējumu, lai ieslodzījuma vietās varētu veikt dažādus ikgadējos remontdarbus, tostarp katlumāju un ūdensvadu remontu. Citādi negaidītas avārijas apkures vai ūdensapgādes sistēmās varētu izraisīt nopietnas nekārtības ieslodzījuma vietās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!