• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem divos militārās jomas likumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2010., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Kriminālprocesa likumā

Vēl šajā numurā

18.03.2010., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem divos militārās jomas likumos

Saeima 11.martā galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Nacionālo bruņoto spēku likumā un Militārā dienesta likumā, ar kuriem tiek veiktas vairākas reformas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadības struktūrā, kā arī aizsardzības jomā kopumā.

Līdz ar reformu tiek samazināta NBS administratīvā pārvalde un vienkāršota pakļautības kārtība. Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā ļaus izvairīties no NBS funkciju un uzdevumu sadrumstalotības, kā arī ļaus NBS komandierim precīzāk noteikt atsevišķu vienību uzdevumus.

Ar grozījumiem NBS uzdevumi tiek definēti vienkopus vienā Nacionālo bruņoto spēku likuma pantā. Līdzšinējā likuma redakcija noteica katra Nacionālo bruņoto spēku veida un atsevišķas vienības funkcijas un uzdevumus, tādējādi apgrūtinot NBS komandierim īstenot vienvadības principu un kontrolēt uzdevumu izpildi.

Ņemot vērā, ka no 2011.gada 1.janvāra paredzēts atteikties no militārajiem darbiniekiem, Nacionālo bruņoto spēku likums papildināts ar nepieciešamajiem precizējumiem. Vienlaikus paredzēts, ka Valsts robežsardze tiek iekļauta NBS sastāvā nevis kara laikā, bet jau izņēmuma stāvokļa izsludināšanas brīdī.

Tāpat grozījumi paredz, ka NBS atsevišķos gadījumos sniedz atbalstu Valsts policijai, Drošības policijai un civilās aizsardzības sistēmai. Papildus tam likumā precizēta arī Militārās policijas definīcija un uzskaitīti tās pienākumi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!