• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot koalīcijas partneri – Tautas partiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2010., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par kritušo karavīru pieminēšanu 16.martā

Vēl šajā numurā

18.03.2010., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot koalīcijas partneri – Tautas partiju

Godātie Tautas partijas biedri!

Pirms gada, kad piecas Saeimā pārstāvētās partijas uzsāka darbu manis vadītā valdības koalīcijā, mēs visi labi apzinājāmies, ka valsts finanšu situācija ir kritiska un ka tieši no šīs valdības kopīga darba būs atkarīga Latvijas spēja pārvarēt vienu no vissmagākajiem laika posmiem valsts dzīvē.

Mēs labi zinājām, ka šis nebūs politiskās popularitātes gūšanas laiks, jo pieņemamie lēmumi būs smagi un nepopulāri. Toreiz izvēle bija viennozīmīga: valsts maksātnespēja vai atbildīgu un izšķirīgu lēmumu pieņemšana, visai koalīcijai kopīgi apzinoties, ka bez tiem nav iespējama izeja no krīzes. Kaut arī politiskās diskusijas nebija vieglas, līdz šim visos izšķirošajos lēmumos koalīcija ir spējusi vienoties, par ko vēlos pateikties arī Tautas partijas ministriem un politiķiem.

Kas tad ir mainījies šobrīd, kad paveikts smagākais, bet būtiskākie lēmumi vēl priekšā? Bez valsts finanšu stabilizācijas un reputācijas pakāpeniskas atgūšanas starptautiskajos finanšu tirgos Saeimas vēlēšanu tuvuma iespaidā ir mainījusies politiķu darba kārtība. Partijas saskata šķietamu izvēli starp vēlmi gūt īstermiņa popularitāti vai palikt atbildīgiem.

Tieši tādēļ es aicinu Tautas partiju pieņemt atbildīgu un konstruktīvu lēmumu par turpmāko darbu koalīcijā, atsakoties no divpusējiem ultimatīviem uzstādījumiem un pieņemot visu pārējo valdības partiju ierosinājumu par turpmāko darbu ar Tautas partijas izstrādātajiem priekšlikumiem. Es piekrītu vienoties par jauniem uzdevumiem valdībai, tomēr, lai nodrošinātu stabilitāti un Saeimas vairākuma atbalstu, šāda vienošanās jāpanāk visām koalīcijas partijām. Kā premjers esmu iesniedzis Tautas partijas priekšlikumus izskatīšanai koalīcijā. Koalīcijas partijas ir piekritušas izvērtēt šos priekšlikumus un atgriezties pie šā jautājuma jau tuvāko nedēļu laikā. 

Tautas partija Latvijas politikā nav jaunpienācējs, jūsu kontā ir nopietna varas partijas pieredze. Ja pirms gada piekritāt palikt valdībā, apzinoties, ka solidāra atbildība par situāciju valstī būs jāuzņemas arī jums, tad aicinu Tautas partiju arī šobrīd strādāt kopā līdz pat Saeimas vēlēšanām, kā to apņēmāmies, veidojot valdību.

Latvijas iekšpolitikai joprojām ir pievērsta plaša starptautiska uzmanība. Ikvienas pretrunas valdībā nekavējoši atspoguļojas finanšu tirgos un tieši ietekmē mūsu valsts fiskālo stabilitāti. Kaut arī tuvojas vēlēšanas un to iespaidu mēs izjutīsim arvien vairāk, par valsti patiesi atbildīga politika nedrīkst būt tikai egocentriska un ultimatīva. Viena partija nevar kļūt par politiskās stabilitātes garantu valstī, kur varas koalīcijā pārstāvētas piecas partijas. Tādēļ kopīgi uzsāktais darbs ir jāturpina, jo tā ir mūsu kā valdības partiju atbildība pret valsti kopumā un arī katrai pret saviem vēlētājiem. Aicinu Tautas partiju turpināt darbu koalīcijā līdz šīs valdības termiņa beigām!

Valdis Dombrovskis, Ministru prezidents

17.03.2010.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!