• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas iekšzemes kopproduktu 2009.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2010., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206735

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par līdzekļu pārdali veselības nozarē

Vēl šajā numurā

18.03.2010., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas iekšzemes kopproduktu 2009.gadā

2009.gadā iekšzemes kopprodukts (IKP) salīdzināmās cenās ir samazinājies par 18%, kas pilnībā atbilst iepriekš publicētajām Finanšu ministrijas prognozēm.

Straujo ekonomiskās aktivitātes samazināšanos pamatā noteica iekšzemes pieprasījuma kritums, būtiski samazinoties visiem komponentiem – gan privātajam, gan sabiedriskajam patēriņam, gan investīcijām. Arī ārējais pieprasījums bija negatīvs. Tomēr importa straujāks kritums par eksportu noteica būtisku ārējās bilances uzlabojumu.

2009.gada IV ceturksnī IKP kritums bija 16,9%, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu. Lejupslīdes ātrums samazinās, kas apstiprina cerības uz ekonomikas atjaunošanās sākumu jau 2010.gada vidū. Labvēlīgas iezīmes ir redzamas eksporta sektorā, arī privātā patēriņa rādītāji ir mazāk negatīvi par gaidīto. Darba tirgus stabilizācija ir galvenais priekšnosacījums pozitīvām izmaiņām iekšzemes pieprasījuma attīstībā. Notiekošā un tālāk plānotā valdības sektora konsolidācija, lai arī samazinās sabiedriskā patēriņa stimulus, tomēr ir pamats Latvijas kredītreitinga un līdz ar to arī privāto investīciju atjaunošanai.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!