• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par līdzekļu pārdali veselības nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2010., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 16.martā

Vēl šajā numurā

18.03.2010., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par līdzekļu pārdali veselības nozarē

“Situācijā, kad veselības nozarei ir samazināts finansējums par 70 miljoniem latu, nav jābrīnās, ka jau gada pirmajā ceturksnī ārstniecības iestādēs vērojama neatbilstība starp reāli sniegto medicīnisko palīdzību un pieejamajiem finanšu resursiem. Kā risinājumu jau esmu piedāvājusi līdzekļu pārdali apropriācijas kārtībā – piecus miljonus latu, kas pēc finanšu ministra piekrišanas tiks novirzīti slimnīcām par janvārī sniegto medicīnisko palīdzību,” norāda veselības ministre Baiba Rozentāle un atgādina, ka ministrijas amatpersonām pagājušajā nedēļā tika uzdots izvērtēt Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) “Vaivari” sniegto pakalpojumu nodrošināšanas kārtību un efektivitāti, savukārt NRC “Vaivari” jāiesniedz priekšlikumi, kā maksimāli efektīvi nodrošināt medicīnisko rehabilitāciju, jo īpaši bērniem, esošā finansējuma ietvaros. “Kā ārste ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi un veselības ministre aicinu veselības aprūpes nozari nepārvērst par politisko cīņu lauku, jo tajā vienmēr cieš pacienti.”

Veselības ministre uzsver, ka pagājušajā nedēļā, tiekoties ar Pasaules Bankas direktoru Centrāleiropas un Baltijas valstīs Pīteru Haroldu un Pasaules Bankas vadītāju Polijā un Baltijas valstīs Tomasu Laursenu, ir saņemts atbalsts iecerei pārdalīt sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošanai pieejamos līdzekļus neatliekamās medicīniskās palīdzības un nozares prioritāro programmu nodrošināšanai.

Veselības ministre B.Rozentāle uzsver: “Ministru prezidenta neviltotā ieinteresētība veselības aprūpes jautājumu risināšanā ir patiesi apsveicama un ļauj cerēt, ka mani priekšlikumi, lai pacienti saņemtu kvalitatīvu ārstniecību un ārstniecības iestādēm samaksātu par padarīto darbu, tiks atbalstīti bez garām diskusijām.”

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!