• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Igaunija - veiksmīga attiecību attīstība (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.1999., Nr. 5/6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas Centrālajā depozitārijā" reģistrētajām akcijām

Vēl šajā numurā

08.01.1999., Nr. 5/6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Igaunija — veiksmīga attiecību attīstība

Vakar, 7.janvārī, Latvijas Ministru prezidents uzturējās darba vizītē Tallinā

Turpinājums no 1.lpp.

Pēcpusdienā Latvijas Ministru prezidents un mūsu valsts delegācija tikās ar Igaunijas parlamenta vicespīkeru Tomasu Savi ( Toomas Savi ) un Igaunijas ārlietu ministru Raulu Melku ( Raul Malk ).

Vakarā pēc Ministru prezidenta atgriešanās no Tallinas Rīgas lidostā notika preses konference. Atbildot uz "Latvijas Vēstneša" jautājumu, kā darba vizīte Igaunijā vērtējama Baltijas valstu vienības kontekstā, Vilis Krištopans savu ziemeļu kaimiņvalsts apmeklējumu novērtēja kā sekmīgu. Viņš uzsvēra, ka tagad paredzēta visu trīs Baltijas valstu premjerministru tikšanās, kuras laiks vēl nav zināms. Ar Lietuvas premjerministru Ģediminu Vagnori Vilis Krištopans ticies jau Eiropas Savienības Vīnes sanāksmes laikā. "Baltijas vienotība bija, ir un būs, to es uzsvēru arī Tallinā," teica Vilis Krištopans.

Citu plašsaziņas līdzekļu jautājumi bija veltīti Latvijas un Igaunijas ekonomisko interešu sadursmei Igaunijā ražotās cūkgaļas eksporta jautājumā, ko daži žurnālisti jau pasteigušies nodēvēt par "cūkgaļas karu". Atbildot šiem jautātājiem, Ministru prezidents teica: "Ir pilnīgi skaidrs, ka Igaunija, Lietuva un Latvija necentīsies sākt kaut kādu kvotu karu, vienalga, par kādu procentu arī būtu runa. Šeit nav nekāda kara, šo "karu" ir izdomājuši žurnālisti. Un nevis es vai Igaunijas premjers." Ministru prezidents aicināja žurnālistus rūpīgāk iepazīties ar šīs ekonomiskās problēmas būtību.

Atbildot uz otru "Latvijas Vēstneša" jautājumu, kā Igaunijā novērtēta Latvijas iestāšanās Pasaules tirdzniecības organizācijā, Vilis Krištopans pastāstīja, ka Tallinā viņam igauņu žurnālisti jautājuši, ko Latvija ieteiktu Igaunijai, lai arī tā varētu iestāties Pasaules tirdzniecības organizācijā. "Nedomāju, ka mums Igaunijai būtu jāsaka priekšā. Es arī neredzu Igaunijai lielas problēmas, lai iestāties PTO. Es varu teikt tieši tāpat, kā teica Igaunijas premjers, uzstājoties Vīnē, — ka viņš gaida brīdi, kad arī ar Latviju un Lietuvu tiks uzsāktas sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā. Tieši tāpat mēs būtu ļoti priecīgi, ja Igaunija un Lietuva pēc iespējas ātrāk iestātos Pasaules tirdzniecības organizācijā."

Vakardienas darba vizīte Igaunijā bija Latvijas Ministru prezidenta pirmais ārvalsts apmeklējums kopš stāšanās valdības vadītāja amatā.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

TALLINN4.JPG (31387 BYTES)TALLINN1.JPG (56786 BYTES) Ministru prezidents Vilis Krištopans — parakstoties Tallinas Doma baznīcas viesu grāmatā; ceļā pa sniegoto Tallinas vecpilsētu Foto: Ints Kalniņš, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!