• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izraēlas vēstnieks Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.1999., Nr. 5/6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Igaunija - veiksmīga attiecību attīstība

Vēl šajā numurā

08.01.1999., Nr. 5/6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izraēlas vēstnieks Latvijā:

E.JPG (20578 BYTES) Saeimas Latvijas un Izraēlas parlamentu sadarbības grupas locekļi deputāti Linards Muciņš, Jakovs Pliners, Oļegs Tolmačovs, vēstnieks Odeds Ben–Hurs un sadarbības grupas vadītājs Boriss Cilevičs Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— pie Valsts prezidenta

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 7.janvārī, tikās ar Izraēlas vēstnieku Latvijā Odedu Ben-Huru.

Sarunā tika apspriesta nākamnedēļ gaidāmā Izraēlas Kneseta spīkera vizīte Rīgā, kas vērtējama kā nozīmīgs notikums Izraēlas un Latvijas politiskajā dialogā. Vēstnieks informēja par iekšpolitiskajām aktualitātēm Izraēlā un situāciju Vidējos Austrumos. Valsts prezidents akcentēja iekšpolitikas attīstību pēc nesenajām vēlēšanām un referenduma Latvijā, kā arī informēja vēstnieku par nesen izveidoto vēsturnieku komisiju. G.Ulmanis pastātīja, ka vēsturnieku komisija savā darbā uzaicinās piedalīties arī ārzemju pārstāvjus, tajā skaitā arī no Izraēlas, un ka ir nosūtījis vēstuli Jadvašema muzeja direktoram Jeruzalemē ar lūgumu ieteikt vairākas kandidatūras, kas varētu piedalīties komisijas darbā.

Odeds Ben-Hurs un Guntis Ulmanis pauda viedokli, ka ir apsveicama Latvijas Universitātes akadēmiskā iniciatīva izveidot jūdaistikas studiju centru LU ietvaros, jo tas bagātinās humanitāro izglītību un pētniecību Latvijā.

Valsts prezidenta preses dienests

— tiekoties ar parlamentu sadarbības grupu

Vakar, 7.janvārī, Latvijas un Izraēlas parlamentu sadarbības grupa tikās ar Izraēlas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Odedu Ben–Huru.

Tikšanās sākumā parlamentu sadarbības grupas vadītājs Boriss Cilevičs sveica Izraēlas vēstnieku Saeimā un iepazīstināja viņu ar grupas dalībniekiem. B.Cilevičs uzsvēra, ka Latvijas un Izraēlas tautām ir līdzīgi likteņi, abas valstis ir atjaunojušas neatkarību, turklāt Izraēlai par savu neatkarību bijis jāizlej daudz asiņu. Latvija varētu daudz mācīties no Izraēlas gan ekonomikā, gan izglītībā, gan arī citās jomās. "Ceru, ka mūsu sadarbība palīdzēs tuvināt mūsu tautas rast savstarpēju izpratni," teica B.Cilevičs.

Izraēlas vēstnieks Odeds Ben–Hurs pateicās par iespēju tikties ar Latvijas un Izraēlas sadarbības grupu, augstu novērtējot tās izveidošanu. Odeds Ben–Hurs pauda viedokli, ka cilvēkiem jāzina sava vieta šajā laikā, jāatceras pagātnes notikumi un tad būs skaidrāks priekšstats arī par nākotni.

Tikšanās laikā pārrunāta arī gaidāmā Izraēlas spīkera Dana Tihona vizīte Latvijā no 11. līdz 13.janvārim.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!