• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par pašvaldībām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2010., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par J.Rozentāla Mākslas vidusskolas diplomdarbu izstādi

Vēl šajā numurā

23.03.2010., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par pašvaldībām”

Pašvaldībām savā mājaslapā internetā turpmāk būs jāpublicē pašvaldības nolikums, domes lēmumi, kā arī saistošo noteikumu projekti. To paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā 17.martā otrajam lasījumam atbalstītā redakcija grozījumiem likumā “Par pašvaldībām”.

Pēc pašvaldības nolikuma pieņemšanas tas būs jāpublicē pašvaldības mājaslapā. Patlaban nolikumam jābūt brīvi pieejamam pašvaldības domes ēkā un pagasta vai pilsētas pārvaldē.

Mājaslapā pašvaldībām būs jāpublicē arī pašvaldības domes lēmumi, kā arī informācija par domes kārtējās sēdes norises laiku, vietu un darba kārtību. Tāpat paš­valdībām būs jānodrošina iespēja ikvienam interesentam iepazīties ar domes sēžu protokoliem. To darot, būs jāievēro normatīvajos aktos noteiktie informācijas pieejamības ierobežojumi.

Otrajam lasījumam atbalstītā redakcija paredz mājaslapā publicēt arī pašvaldības saistošo noteikumu projektus. Katram šādam projektam būs jāpievieno detalizēta informācija par plānoto noteikumu būtību un par ietekmi uz pašvaldības budžetu, uzņēmējdarbības vidi un administratīvajām procedūrām. Būs arī jānorāda, ar kādām privātpersonām vai organizācijām ir konsultējusies pašvaldība, gatavojot tiesību akta projektu.

Tāpat savā mājaslapā pašvaldībām būs jāpublicē arī informatīvs ziņojums, kurā apkopoti publiskajā apspriešanā paustie iedzīvotāju viedokļi, un domes lēmums, kurā tie ņemti vērā.

Izmaiņas pašvaldību likumā izstrādātas, lai paplašinātu iedzīvotāju iespējas aktīvāk līdzdarboties un ietekmēt lēmumu pieņemšanu pašvaldībā, norāda grozījumu autori.

Plānots, ka par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām”” otrajā lasījumā Saeima lems 25.martā, informē Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!