• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 27. marta rīkojumā Nr.76 "Par vērtspapīru darījumu pārskatiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.1999., Nr. 5/6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Galvas pilsēta kaut kur starp Jonišķiem un Lielvircavu

Vēl šajā numurā

08.01.1999., Nr. 5/6

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Vērtspapīru tirgus komisija

Veids: rīkojums

Numurs: 300

Pieņemts: 30.12.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtspapīru tirgus komisijas rīkojums Nr.300

Rīgā 1998. gada 30. decembrī

Par grozījumiem Vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 27. marta rīkojumā Nr.76 "Par vērtspapīru darījumu pārskatiem"

Pamatojoties uz 1995. gada 24. augusta likuma "Par Vērtspapīru tirgus komisiju" 7. pantu, Ministru kabineta 1997. gada 6.maija noteikumu nr.173 "Vērtspapīru tirgus komisijas nolikums" 4.1. apakšpunktu un Vērtspapīru tirgus komisijas padomes sēdes 1998. gada 17. decembra protokola Nr.11/98 5. punktu,

1. Apstiprināt "Mēneša pārskata par vērtspapīru portfeļiem sagatavošanas noteikumu" jauno redakciju (1. pielikums).

2. Atzīt par spēku zaudējušu Vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 27. marta rīkojuma Nr.76 "Par vērtspapīru darījumu pārskatiem" 2. punktu.

3. Atzīt par spēku zaudējušu Vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 26. oktobra rīkojumu Nr.242 "Par grozījumiem Vērtspapīru tirgus komisijas 1998. gada 27. marta rīkojumā Nr.76 "Par vērtspapīru darījumu pārskatiem"".

Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētājs V.Gustsons

Mēneša pārskata par vērtspapīru portfeļiem sagatavošanas noteikumi

(jaunā redakcija)

I. Vispārīgie jautājumi

1.1. Šie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Vērtspapīru tirgus komisijas 1997. gada 19. decembra noteikumiem "Par juridisko personu licencēšanu starpniekdarbībai vērtspapīru publiskajā apgrozībā".

1.2. Mēneša pārskats par vērtspapīru portfeļiem (turpmāk - pārskats) jāsastāda vienīgi tām starpnieksabiedrībām, kas ir licencētas kā vērtspapīru kontu turētājas.

1.3. Pārskats neatkarīgi no veikto darījumu skaita un apjoma Vērtspapīru tirgus komisijā jāiesniedz par katru mēnesi desmit dienu laikā pēc pārskata mēneša beigām.

1.4. Par pārskata savlaicīgu neiesniegšanu un nepatiesu ziņu sniegšanu Vērtspapīru tirgus komisijas Licencēšanas komisija var izskatīt jautājumu par licences starpniekdarbībai vērtspapīru publiskajā apgrozībā apturēšanu vai anulēšanu.

1.5. Pārskats jāsastāda atbilstoši izstrādātajai standartveidlapai (1. pielikums) un norādījumiem par mēneša pārskata par vērtspapīru portfeļiem sagatavošanas standartveidlapas aizpildīšanu (2. pielikums).

 

II. Noteikumos lietotie termini

2.1. Šo noteikumu izpratnē:

2.1.1. starpnieksabiedrība ir brokeru sabiedrība vai banka, kas saņēmusi Vērtspapīru tirgus komisijas licenci starpniekdarbībai vērtspapīru publiskajā apgrozībā;

2.1.2. fiziskās personas - jebkura privātpersona neatkarīgi no rezidentūras;

2.1.3. juridiskās personas -jebkurš subjekts, kam ir juridiskas personas statuss neatkarīgi no rezidentūras, izņemot fondus atbilstoši šo noteikumu 2.1.4. apakšpunktam;

2.1.4. fondi - ieguldījumu sabiedrības, ārvalstu kontu turētāju un cita veida klienti, kuri pārstāv savu klientu intereses, pārvaldot vērtspapīru kontus.

2.2. Rezidentu un nerezidentu definējums šajos noteikumos atbilst Latvijas Republikas likumam "Par nodokļiem un nodevām":

2.2.1. rezidents - iekšzemes nodokļu maksātājs;

2.2.2. nerezidents - ārvalstu nodokļu maksātājs.

 

III. Vērtspapīru portfeļu novērtējums

3.1. Pārskatā jāiekļauj attiecīgās ziņas vienīgi par tiem vērtspapīriem, kas ir reģistrēti Vērtspapīru tirgus komisijā un iegrāmatoti starpnieksabiedrības (kontu turētāja) vērtspapīru kontos.

3.2. Vērtspapīru novērtēšanas principi:

3.2.1. visi vērtspapīri jānovērtē latos;

3.2.2. pārskata vajadzībām vērtspapīru kontu atlikumi jānovērtē atbilstoši attiecīgo vērtspapīru vidējai svērtajai cenai Rīgas Fondu biržā pārskata veidošanas brīdī;

3.2.3. ja pārskata dienā nav notikusi vērtspapīru kotācija Rīgas Fondu biržā, tad vērtspapīrs jānovērtē pēc pēdējās tirgus cenas;

3.2.4. ja publiskās apgrozības vērtspapīrs nav iekļauts nevienā no Rīgas Fondu biržas sarakstiem, tad tas jānovērtē atbilstoši iegādes faktiskajām izmaksām.

3.3. Ja nav iespējams novērtēt vērtspapīru portfeli atbilstoši iepriekšminētajām novērtēšanas metodēm, vērtspapīri jānovērtē pēc nominālvērtības vai pārskata pielikumā jānorāda nenovērtēto vērtspapīru nosaukums un skaits.

Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētājs V.Gustsons

 

 

2. pielikums

Norādījumi par mēneša pārskata par vērtspapīru portfeļiem standartveidlapas aizpildīšanu

Rinda Informācijas saturs
Uz perioda beigām Pārskata sastādīšanas gads un mēnesis.
Starpnieksabiedrības nosaukums Starpnieksabiedrības pilns nosaukums.
Starpnieksabiedrības Starpnieksabiedrībai piešķirtais reģistrācijas numurs
reģistrācijas Nr. Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā.
Licences nr. Licences starpniekdarbībai vērtspapīru publiskajā apgrozībā numurs.
Adrese Starpnieksabiedrības juridiskā adrese.
Atbildīgais izpildītājs Pārskata sastādītāja vārds, uzvārds un paraksts.
Pārskata sagatavošanas datums Diena un mēnesis, kad sagatavots pārskats iesniegšanai Vērtspapīru tirgus komisijā.
44 Visu klientu - fizisko personu, kas ir rezidenti, vērtspapīru kontu atlikumu novērtējums uz mēneša pēdējās dienas beigām.
45 Visu klientu - fizisko personu, kas ir nerezidenti, vērtspapīru kontu atlikumu novērtējums uz mēneša pēdējās dienas beigām.
46 Visu klientu - juridisko personu, kas ir rezidenti, vērtspapīru kontu atlikumu novērtējums uz mēneša pēdējās dienas beigām.
47 Visu klientu - juridisko personu, kas ir nerezidenti, vērtspapīru kontu atlikumu novērtējums uz mēneša pēdējās dienas beigām.
48 Visu klientu - fondu, kas ir rezidenti, vērtspapīru kontu atlikumu novērtējums uz mēneša pēdējās dienas beigām.
49 Visu klientu - fondu, kas ir nerezidenti, vērtspapīru kontu atlikumu novērtējums uz mēneša pēdējās dienas beigām.
50 Starpnieksabiedrībai piederošā vērtspapīru portfeļa novērtējums. Ziņas jāsniedz vienīgi par tiem vērtspapīriem, kas ir iegrāmatoti attiecīgās starpnieksabiedrības vērtspapīru kontos. Pārskatā nav jāiekļauj ziņas par tiem starpnieksabiedrībai piederošajiem vērtspapīriem, kas tiek glabāti pie cita kontu turētāja.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!