• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par nodokļu sistēmas attīstības pamatnostādnēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2010., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206934

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par olimpiešu prēmēšanu

Vēl šajā numurā

23.03.2010., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par nodokļu sistēmas attīstības pamatnostādnēm

Finanšu ministrija (FM) izsludina Nodokļu un nodevu sistēmas attīstības pamatnostādņu projekta sabiedrisko apspriešanu – pamatnostādņu projekts ir pieejams Finanšu ministrijas mājaslapā un priekšlikumus iespējams nosūtīt uz e-pastu pamatnostadnes@fm.gov.lv.

FM diskusiju par pamatnostādņu projektu uzsāka jau ar sociālajiem partneriem Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē, kā arī ar uzņēmējiem Tautsaimniecības padomes sēdē. Lai iesaistītu plašāku ekspertu, uzņēmēju un citu interesentu loku dokumenta apspriešanā, tiek izsludināta sabiedriskā apspriešana mājaslapā. Priekšlikumus FM gaida līdz 16.aprīlim, tad tie tiks apkopoti pirms pamatnostādņu izsludināšanas valsts sekretāru sanāksmē.

Nodokļu un nodevu sistēmas attīstības pamatnostādņu mērķis ir, balstoties uz šābrīža ekonomiskās situācijas analīzi un fiskālās politikas mērķiem, noteikt galvenos nodokļu politikas attīstības virzienus un pamatprincipus un, pamatojoties uz tiem, izstrādāt konkrētus pasākumus, kas nepieciešami valsts ekonomikas attīstības un finanšu stabilitātes atjaunošanai.

Latvijas iespējas veidot nodokļu politiku būtiski ietekmē šābrīža ekonomiskā situācija un valsts budžeta deficīta konsolidācijai nepieciešamie pasākumi, kas izriet arī no vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem. Tāpēc laika ziņā pamatnostādņu piedāvātos pasākumus nosacīti var iedalīt pasākumos pirms ekonomiskās situācijas uzlabošanās, sasniedzot Māstrihtas kritērijus (līdz 2014.gadam), un posmā pēc ekonomiskās situācijas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanās (2014.–2016.gads).

Lai gan varētu uzskatīt, ka smagākais ekonomiskās krīzes punkts ir pārvarēts, tomēr Latvijai vidējā termiņā nāksies saskarties ar virkni izaicinājumu, kas saistīti ar tālāku fiskālās konsolidācijas pasākumu nodrošināšanu, ekonomiskās situācijas stabilizēšanu un Māstrihtas kritēriju izpildi. Tāpēc nepieciešamas skaidras, uz analīzi balstītas un sabiedrībā izdiskutētas vadlīnijas, nodrošinot valdības lēmumu kvalitāti un prognozējamību, kā arī sabiedrības uzticību valdības īstenotajai nodokļu politikai.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!