• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Polijas vēstnieku 23.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2010., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

24.03.2010., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Polijas vēstnieku 23.martā


Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Valsts prezidents Valdis Zatlers darbam Latvijā akreditēja Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ježiju Mareku Novakovski (attēlā).

Tikšanās laikā ar jauno Polijas vēstnieku Valsts prezidents apsveica viņu ar stāšanos amatā, novēlēja veiksmi un panākumus. Valsts prezidents izteica cerību vēstnieka darbības laikā turpināt aktīvo politisko dialogu un veiksmīgās starpvalstu attiecības. Savukārt Polijas vēstnieks nodeva Valsts prezidentam sveicienus no Polijas Republikas prezidenta Leha Kačiņska.

Tika uzsvērtas labās attiecības, kas valda starp abām valstīm visos līmeņos. Poļu kopienas aktivitātes Latvijā ir ļoti labs paraugs visas Eiropas kontekstā veiksmīgas sabiedrības integrācijas jautājumā. Polijas vēstnieks izteica apņemšanos pēc iespējas vairāk veicināt starpvalstu kultūras sakarus, īpaši pievēršoties Latvijas sabiedrības iepazīstināšanai ar Poliju un tās kultūru.

Amatpersonas vienojās par ekonomiskās sadarbības aktivizēšanu, paplašināšanu un nepieciešamību veicināt jaunus biznesa kontaktus. Tāpat Polijas vēstnieks pievērsa uzmanību tūrisma iespējām ne tikai Rīgā, bet jo īpaši Latvijas austrumu daļā.

Abas puses izrādīja līdzīgu nostāju Austrumu partnerības jautājumā, uzsverot nepieciešamību sniegt atbalstu iesaistīto valstu demokratizācijas procesā un paplašinātā sadarbībā ar Eiropas Savienību.

Ježijs Mareks Novakovskis dzimis 1959.gadā Radomā. Ieguvis maģistra grādu vēsturē Jagellonu universitātē un studējis doktorantūrā politoloģiju Varšavas universitātē. Pirms kļūšanas par Polijas vēstnieku Latvijā vadījis Polijas valsts fondu “Palīdzība austrumu poļiem”, iepriekš aktīvi darbojies žurnālistikā, kā arī bijis Polijas Republikas premjerministra padomnieks ārlietu jautājumos un Polijas Republikas Prezidenta kancelejas Ārlietu biroja organizators.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!