• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par dalībvalstu pārstāvību Eiropas Ārlietu dienestā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2010., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

24.03.2010., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par dalībvalstu pārstāvību Eiropas Ārlietu dienestā

22.martā Briselē Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomes un Ārlietu padomes sanāksmē Latviju pārstāvēja Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā vēstnieks Normunds Popens.

Vispārējo lietu padomē notika diskusija par gatavošanos 25.–26.marta Eiropadomes sanāksmei. Marta Eiropadomē notiks debates par stratēģiju “ES2020 – izaugsmei un nodarbinātībai”, kā arī diskutēs par darbu pie klimata pārmaiņu politikas pēc Kopenhāgenas klimata konferences, īpaši uzmanību pievēršot stratēģijā iekļautajiem kvantitatīvajiem mērķiem Eiropas Savienības līmenī, to noteikšanai nacionālā līmenī, kā arī stratēģijas ieviešanas mehānismam.

Tāpat Eiropadomē būs diskusijas par ES turpmāko rīcību pēc Kopenhāgenas klimata konferences, aktuālo ekonomikas un finanšu situāciju un tiks apstiprināta iekšējās drošības stratēģija.

Kopējā Vispārējo lietu padomes un Ārējo attiecību padomes sanāksmē tika turpināta marta sākumā Kordovā (Spānijā) ārlietu ministru neformālajā sanāksmē aizsāktā diskusija par Eiropas Ārējās darbības dienesta izveides jautājumiem. Tās kontekstā Latvija uzsvēra nepieciešamību nodrošināt adekvātu dalībvalstu pārstāvību dienestā no paša sākuma.

Ārlietu padomē ministri novērtēja aktuālo situāciju Haiti un apstiprināja Eiropas Savienības pozīciju starptautiskajai Ņujorkas konferencei par Haiti, kas notiks 31.martā.

ES komisārs Andris Piebalgs aicināja dalībvalstis informēt par to plāniem, sniedzot ilgtermiņa palīdzību. Eiropas Savienības humānās palīdzības komisāre Kristalīna Georgijeva informēja par vizītes rezultātiem Čīlē pēc postošās zemestrīces februāra beigās un uzsākto darbu pie ES ilgtermiņa palīdzības Čīlei plānošanas.

Runājot par situāciju Ukrainā, tika uzsvērta nepieciešamība saglabāt ES aktīvu lomu un strādāt pie Brīvās tirdzniecības līguma virzības. Vairākas dalībvalstis aicināja uzsākt darbu pie “ceļa kartes” izstrādāšanas bezvīzu režīma ieviešanai ar Ukrainu nākotnē.

Padomes ietvaros notika arī ārlietu ministru diskusija par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu miera procesā ar augsto pārstāvi Ketrinu Eštoni un kvarteta pārstāvi Toniju Blēru. K.Eštone informēja ministrus par savas nesenās vizītes rezultātiem, kā arī tika sniegta informācija par 18.–19.marta kvarteta diskusijām.

Ministri kopā ar jauno Eiropas Savienības pārstāvi Afganistānā Vīgaudu Ušacki apsprieda notikumu attīstību Afganistānā un gatavošanos Kabulas konferencei 2010.gada maijā vai jūnijā. V.Ušacks informēja ministrus par sava darba prioritātēm, kā galveno uzsverot ES Rīcības plāna ieviešanas vadību. Ministri pauda gandarījumu par V.Ušacka nozīmējumu un norādīja, ka būtisks priekšnosacījums veiksmīgai darbībai būs koordinēta V.Ušacka, NATO civilā pārstāvja un ANO ģenerālsekretāra īpašā pārstāvja rīcība. Diskusijā vēstnieks N.Popens informēja ES dalībvalstis par nemilitāra rakstura kravu tranzīta tīkla veidošanu caur Latviju un aicināja apsvērt tā izmantošanu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!