• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par tūrisma attīstības veicināšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2010., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot iedzīvotājus iesaistīties Lielajā talkā

Vēl šajā numurā

25.03.2010., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par tūrisma attīstības veicināšanu Latvijā

24.martā ekonomikas ministrs Artis Kampars un tūrisma nozares nevalstisko organizāciju pārstāvji parakstīja vienošanos par savstarpējās sadarbības principiem tūrisma nozares attīstības veicināšanā Latvijā, paredzot īstenot pasākumus tūrisma nozares attīstības veicināšanai.

Šādas vienošanās parakstīšana starp nozares ministru kā valdības pārstāvi un tūrisma nozares pārstāvjiem ir precedents, kas uzliek par pienākumu abām pusēm pildīt savus iepriekš izteiktos solījumus: valdībai atbalstīt PVN likmes samazināšanu tūrisma nozarei, bet sociālajiem partneriem – nodrošināt ieguvumus tautsaimniecībai jaunu darba vietu veidā.

Ekonomikas ministrs A.Kampars uzsver: “Šodien parakstītā vienošanās ir pirmais piemērs, ka valsts un kāda no tautsaimniecības nozarēm vienojas par konkrētiem soļiem ekonomikas izaugsmes veicināšanai. Patiesi ceru, ka šis precedents kalpos par labo paraugu un šādas vienošanās starp valsti un privāto sektoru kļūs par ierastu praksi sekmīgai ekonomikas attīstībai.”

Tūrisma nozaru asociāciju pārstāvji ir iesnieguši premjeram un valdībai aprēķinus, kādu ietekmi uz nozari atstātu samazinātās PVN likmes piemērošana. Tajā nozares pārstāvji norādīja, ka samazinātās PVN likmes piemērošanas gadījumā 2011.gadā tiktu radītas vismaz 2000 jaunas darba vietas, bet cenas viesu izmitināšanas pakalpojumiem varētu samazināties par 5–10%. Vienlaikus tiktu nodrošināti papildu ieņēmumi valsts budžetā sociālā nodokļa veidā vismaz par 2,9 miljoniem latu un pašvaldību budžetā iedzīvotāju ienākuma nodokļa veidā vismaz par 1,76 miljoniem latu.

Iepazīstoties ar šiem tūrisma nozaru pārstāvju veiktajiem aprēķiniem, valdību veidojošo partiju Sadarbības padome šā gada 15.martā atbalstīja grozījumus likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”, kas paredz samazinātas PVN likmes 10% apmērā piemērošanu viesu izmitināšanas pakalpojumiem valstī.

Vienošanos no tūrisma nozares puses parakstīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis, Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas prezidente Kitija Gitendorfa, Latvijas lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” prezidente Asnāte Ziemele, Latvijas jaunatnes tūrisma mītņu asociācijas “Apceļo Latviju” valdes priekšsēdētājs Armands Muižnieks, Latvijas Piļu un muižu asociācijas prezidente Iveta Sprudža un Latvijas Kempingu asociācijas valdes priekšsēdētāja Dace Markvarte.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!