• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par kiberdrošības jautājumu aktualitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2010., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207093

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par tūrisma attīstības veicināšanu Latvijā

Vēl šajā numurā

25.03.2010., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par kiberdrošības jautājumu aktualitāti

24.martā aizsardzības ministrs Imants Lieģis piedalījās Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā organizētajā seminārā, kas veltīts kiberdrošības jautājumiem.

Savā priekšlasījumā I.Lieģis uzsvēra šādu diskusiju nepieciešamību, jo drošības draudi pēdējos desmit gados pasaulē ir kardināli mainījušies un kiberuzbrukumu izmantošana nākotnē kļūs aizvien aktuālāka.

“Kiberdraudi ir viens no mūsdienu pasaules drošības apdraudējumiem, kuru novēršanā vajadzīga cieša Eiropas Savienības un NATO sadarbība,” uzsvēra I.Lieģis.

Aizsardzības ministrs norādīja, ka NATO lielu uzmanību pievērš kiberdrošības jautājumiem un savu dalībvalstu kibertelpas aizsardzības nodrošināšanai. Kā piemēru I.Lieģis minēja NATO Kiberaizsardzības centra izveidi Tallinā drīz pēc 2007.gadā pret Igauniju īstenotajiem kiberuzbrukumiem. Latvija ir bijusi viena no šā centra dibinātājām un tā darbības atbalstītājām. I.Lieģis norādīja, ka kiberdrošības jautājumiem liela uzmanība veltīta arī NATO jaunajā stratēģiskajā koncepcijā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!