• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2010., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.03.2010., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien, cienījamie žurnālisti! Mūsu laiks ir ierobežots, tāpēc uzreiz pāriesim pie jautājumiem. Bet vispirms mēs ar premjeru abi vēlamies demonstrēt, ka esam Lielās talkas atbalstītāji, un aicinām arī jūs visus atbalstīt Lielo talku, jo Latvijas piemēram seko ļoti daudzas valstis.

Jautājums: Prezidenta kungs, kāds ir jūsu vērtējums par politisko situāciju – “Jaunais laiks” mēģina pārliecināt “Pirmo partiju/Latvijas ceļu” pievienoties koalīcijai, tai pašā laikā Šlesers šodien ticies ar Urbanoviču, “Saskaņas centra” līderi, viņi vienojušies un mēģina, varētu teikt, uzspiest šo ministriju skaita samazināšanas plānu? Jūsu vērtējums par šo situāciju.

V.Zatlers: Tie plāni mums sāk kļūt par tādu pastāvīgu sērgu – bija Godmaņa plāns, Zalāna plāns, pēc tam bija Šķēles plāns, tagad ir Urbanoviča plāns. Es domāju, ka jautājums par to, kādam jābūt Ministru kabinetam, pirmkārt, ir Ministru prezidenta kompetencē. Ir ļoti skaidri noteikts, ka valdību veido Ministru prezidents un viņa aicinātie ministri. Es domāju, ka visā šajā plānu jūklī galavārds pieder Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

Jautājums: Kā jūs tulkojat pašreizējo situāciju – opozīcijas soli: tas ir kā mēģinājums destabilizēt vai varbūt tas ir pierādījums, ka Pirmā partija nemaz nevēlas iet valdībā?

V.Zatlers: Šajā laikā, kad ir jāpieņem lēmumi ātri un noteikti, arī “jā” un “nē” ir lēmumi, domāju, ka šis ir lēmumu laiks un tā arī būtu jāvērtē jebkura rīcība – gan valdības, gan opozīcijas, gan koalīcijas partiju rīcība, būtu jāvērtē, cik izlēmīgi viņi ir.

Jautājums: Kāds ir jūsu viedoklis – vai šī valdība vispār ir rīcībspējīga, ņemot vērā opozīcijas nostāju un mēģinājumus? Vai faktiski nav jāveido jauna valdība, jāmeklē vairākuma atbalsts?

V.Zatlers: Valdība ir apņēmusies strādāt. Ministru prezidents ir apņēmies strādāt. Valdību veidojošās partijas ir apņēmušās strādāt mazākuma valdībā. Un tā ir prioritāte. Opozīcija vienmēr centīsies kaut kādā veidā valdības darbu traucēt, mēģināt parādīt, ka viņiem pieder zināma vara pār valdību, kas ir mazākuma valdība. Tas ir process, ar kuru mums ir jārēķinās līdz vēlēšanām. Jo izlēmīgāka un noteiktāka būs pati valdība, jo arī veiksmīgāks būs tās darbs. Opozīcija šobrīd sekos katram valdības solim un mēģinās to pavērst tajā virzienā, kur ir viņu intereses.

Jautājums: Kā jūs vērtējat to, ka Šlesers atbildi dos tikai 12.aprīlī un līdz šim laikam nebūs aizpildītas ministru vietas valdībā?

V.Zatlers: Tas paliek jautājums Ministru prezidentam. Protams, mēs varam svinēt Lieldienas, mēs varam rūpīgi pārdomāt katru soli, bet es vēlreiz atkārtošu – laikā, kad valsts virzās cauri grūtam periodam, izlēmība ir vērtība, kuru būtu jāvērtē visaugstāk.

Jautājums: Kā, jūsuprāt, balsojums par Maizīša apstiprināšanu Saeimā varētu ietekmēt valdošās koalīcijas, kas šobrīd ir mazākumā, stabilitāti?

V.Zatlers: Ģenerālprokurora amats ir profesionāls amats, un tiesu vara ir neatkarīga vara. Pati tiesu vara Augstākās tiesas priekšsēdētāja personā ir izvirzījusi Maizīti kā pašlaik labāko profesionāli ģenerālprokurora amatam. Saeimas uzdevums ir novērtēt, izvērtēt un nobalsot.

Valsts prezidenta preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 2010.gada 24.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!