• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļā uz Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1999., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"LR starptautiskie līgumi"- 12.burtnīca

Vēl šajā numurā

12.01.1999., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļā uz Eiropas Savienību

Dodoties darba vizītē uz Īrijas Republiku
Lai iepazītos ar Īrijas pieredzi Eiropas integrācijas jomā, pēc Īrijas valdības uzaicinājuma Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības lietās Guntars Krasts no 11. līdz 16. janvārim uzturēsies Īrijā.

Vizītes laikā ir paredzētas tikšanās ar vadošiem Īrijas speciālistiem Eiropas integrācijas, valsts pārvaldes reformas, labklājības, finansu, ekonomikas un lauksaimniecības jautājumos. Īrijas straujo izaugsmi pēdējos gados un pašreizējo situāciju mūsu valstī Ministru prezidenta biedrs apspriedīs sarunās ar parlamenta un valdības pārstāvjiem, diplomātiem, uzņēmējiem un zinātniekiem.

Vizītes laikā tiks pārrunāta abu valstu līdzšinējā sadarbība un turpmākās sadarbības paplašināšanas iespējas.

Saņemot Francijas premjerministra vēstuli

"Eiropas Savienības Padome uzaicināja Eiropas Komisiju sniegt Eiropas Savienības Padomei Helsinkos jaunu sasniegtā progresa ziņojumu. Francija ir gatava šajā kontekstā piedāvāt savu palīdzību Latvijai sagatavoties ceļā uz pievienošanos Eiropas Savienībai", teikts vēstulē, kuru Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības lietās Guntars Krasts pagājušajā nedēļā saņēma no Francijas premjerministra Lionela Žospēna.

Tāpat kā Latvija, arī Francija noteikti iestājas par Eiropas Savienības Padomes Luksemburgā noteiktā paplašināšanās procesa struktūras pilnīgu saglabāšanu. Tā noteica, ka process ir nepārtraukts un visaptverošs, iestāšanās sarunu gaita atkarīga no katras kandidātvalsts pašas nopelniem, teikts L.Žospēna vēstulē G.Krastam.

Francijas premjerministrs vēstulē apliecina, ka Francija uzmanīgi seko Latvijas progresam ceļā uz pievienošanos ES un apsveic ar Eiropas Komisijas ļoti iedrošinošiem secinājumiem par Latviju.

Romāns Meļņiks, Ministru prezidenta

biedra ES lietās padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!