• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Darba aizsardzības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2010., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"

Vēl šajā numurā

30.03.2010., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Darba aizsardzības likumā

Saeima 25.martā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Darba aizsardzības likumā, kas paredz atvieglot uzņēmējiem darba aizsardzības jomā noteiktās prasības.

Izmaiņas likumā nosaka, ka darba devēji turpmāk paši varēs noteikt uzņēmumā nepieciešamo darba aizsardzības speciālistu skaitu. Ņemot vērā nodarbināto skaitu un darba specifiku, uzņēmēji varēs pieņemt darbā vai norīkot darba aizsardzības speciālistus, vai arī izveidot darba aizsardzības struktūrvienību.

Par likumprojektu atbildīgās Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča norāda, ka šis ir solis pretī uzņēmējiem, ļaujot darba devējiem pašiem izvērtēt, cik darba aizsardzības speciālistu nepieciešams darbavietā.

Līdzšinējā kārtība noteica, ka uzņēmumā jābūt vienam darba aizsardzības speciālistam, ja tajā strādā 10 līdz 50 nodarbinātie. Savukārt, ja nodarbināto skaits pārsniedza 50, bija jānorīko vairāki speciālisti vai jāveido darba aizsardzības struktūrvienība.

Lai samazinātu administratīvo slogu, no likuma svītrota norma, kas nosaka darba devējam pienākumu informēt Valsts darba inspekciju par darba vides riska novērtēšanas rezultātiem. Šāds pienākums turpmāk būs tikai uzņēmējiem, kas nodarbojas ar bīstamiem komercdarbības veidiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!