• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par iedzīvotāju informētību ES fondu apguves jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2010., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207342

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par pārtikas piegādi vistrūcīgākajiem iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

30.03.2010., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par iedzīvotāju informētību ES fondu apguves jomā

Sabiedriskās domas aptauja par sabiedrības informētību par Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu apguvi Latvijā rāda, ka par ES fondu pieejamību ir informēti 92,3% Latvijas iedzīvotāju. Salīdzinājums ar iepriekšējos gados veikto aptauju datiem rāda, ka tas ir līdz šim visaugstākais Latvijas iedzīvotāju informētības līmenis par ES fondiem. Tāpat pašreizējais sabiedrības informētības līmenis ir par 20,9 procentpunktiem lielāks nekā 2008.gada decembrī.

2010.gada februāra izvērtējuma dati liecina, ka 57,5% iedzīvotāju uzskata, ka ES piešķirtie līdzekļi pozitīvi ietekmē Latvijas tautsaimniecības un sabiedrības attīstību, kā arī 36,7% šo līdzekļu apguvi vērtē kā sekmīgu. Vislielāko ES fondu ieguldījumu iedzīvotāji redz ceļu un transporta sistēmas sakārtošanā un nodarbinātības veicināšanā. Savukārt par jomām, kur turpmāk jāiegulda vairāk ES līdzekļu, tiek uzskatītas nodarbinātības veicināšana un veselības un sociālā aprūpe.

Visbiežāk sabiedrība (45,6% respondentu) dzirdējusi par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai. Savukārt no Finanšu ministrijas kā ES fondu vadošās iestādes pārziņā esošajiem fondiem pazīstamākais ir Eiropas Reģionālās attīstības fonds, par kuru dzirdējuši 36,4% aptaujāto. Gandrīz trešā daļa (30,4%) aptaujāto dzirdējusi par Eiropas Sociālā fonda atbalstu. Kā sabiedrībā mazāk pazīstami fondi minami Kohēzijas fonds (atpazina 12,1% respondentu) un Eiropas Zivsaimniecības fonds (8,2%).

Pārliecinoši populārākais informācijas ieguves avots par ES fondiem ir televīzija, ar kuras starpniecību par ES fondiem uzzinājuši 82,2% aptaujas dalībnieku. Otrs populārākais informācijas kanāls ir radio, caur kuru informēti krietni mazāk – 30,7% respondentu. Aptuveni ceturtā daļa aptaujāto par fondiem uzzinājuši gan ar interneta, gan nacionālo laikrakstu palīdzību. Turklāt vairāk nekā puse (53,8%) ir apmierināta ar pieejamo informāciju un atzīst, ka tā apmierina viņu vajadzības.

4,8% aptaujāto pašiem ir pieredze Eiropas Savienības fondu līdzfinansētu projektu īstenošanā, bet 8,7% apņēmušies pieteikt projektus ES fondu finansējuma saņemšanai.

Pētījumu februārī pēc Finanšu ministrijas kā ES fondu vadošās iestādes pasūtījuma veikusi SIA “Latvijas Fakti”. Sabiedriskās domas aptaujas pēc ES fondu vadošās iestādes pasūtījuma par Latvijas iedzīvotāju informētību ES fondu apguves jomā tiek veiktas kopš 2004.gada.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!