• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar NATO un Pasaules Bankas vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2010., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.03.2010., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar NATO un Pasaules Bankas vadītājiem


Briselē 27.martā: Pasaules Bankas prezidents Roberts Zeliks un Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ASV Vācijas Māršala fonda organizētajā forumā
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Piedaloties ASV Vācijas Māršala fonda organizētajā Briseles forumā, Valsts prezidents Valdis Zatlers 27.martā tikās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu. Sarunas laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas dalību Afganistānas misijā. Valsts prezidents apliecināja Latvijas turpmāko iesaisti šajā alianses operācijā. Savukārt ģenerālsekretārs augstu novērtēja Latvijas līdzdalību misijā, ņemot vērā Latvijas ekonomisko situāciju. V.Zatlers un A.F.Rasmusens arī vienojās, ka ir aktīvi jāveicina NATO un Krievijas dialogs un sadarbība, lai uzlabotu globālo un reģionālo drošību.

Valsts prezidentam bija iespēja tikties arī ar Pasaules Bankas prezidentu Robertu Zeliku. V.Zatlers pateicās viņam par Pasaules Bankas nodrošināto ekspertīzi un rezultātu izvērtēšanu, kā arī finansiālo atbalstu veselības aprūpes un izglītības sistēmas reformas ieviešanā Latvijā. R.Zeliks izrādīja lielu interesi par situāciju Latvijā un pauda gatavību turpināt atbalstīt sociālās sfēras strukturālās reformas. Pasaules Bankas prezidents norādīja, ka Latvija ir paraugs citām valstīm un bija īpaši ieinteresēts Latvijas divdesmit gadu reformu vešanas pieredzē, kas varētu būt noderīga Centrālāzijas valstīm.

Ņemot vērā pieaugošo interesi par Latvijas krīzes pārvarēšanas panākumiem salīdzinājumā ar Grieķijas centieniem, foruma diskusijas “Eiropas fiskālā krīze un eiro nākotne” laikā Valsts prezidents pievērsās ne tikai Latvijas reformu īstenošanas pieredzei, bet skaidroja Latvijas ekonomikas atveseļošanas plāna izpildes rezultātus. Tā bija lieliska iespēja, satiekoties un diskutējot ar augsta līmeņa amatpersonām, ekonomistiem un mediju pārstāvjiem, parādīt, ka Latvijā tiek kontrolēta situācija, ir politiskā stabilitāte un noris ekonomikas atveseļošanās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!