• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Polijas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2010., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par ražošanu kā Latvijas tautsaimniecības pamatu

Vēl šajā numurā

30.03.2010., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Polijas Republikā

25.martā aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar Polijas aizsardzības ministru Bogdanu Klihu. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja abu valstu militāro sadarbību. Polijas aizsardzības ministrs uzsvēra: “Latvija jau vēsturiski ir bijusi nozīmīga Polijas sabiedrotā, un mums ir 90 gadu vecas sadarbības tradīcijas aizsardzības un drošības jautājumos.”

Tikšanās laikā ministri apsprieda arī NATO finanšu politiku, uzsverot, ka nepieciešams pēc lielāka alianses finansiālā ieguldījuma Centrāleiropā. Polijas ministrs akcentēja, ka NATO līdzekļi, kas ir investēti Polijas infrastruktūrā, ir labs paraugs, kā mūsu sabiedrībām novērtēt līdzdalību aliansē.

Pārrunājot NATO un Eiropas Savienības politikas koordinēšanas jautājumus, I.Lieģis norādīja: “Latvija atbalsta tikai tādu aizsardzības un drošības politikas īstenošanu, kas nodrošina transatlantisko saišu stiprināšanu un ASV iesaisti Eiropas drošības procesos.”

I.Lieģis pateicās B.Kliham par Polijas būtisko ieguldījumu līdzšinējā Baltijas gaisa telpas kontrolē. Šā gada maijā Polija kārtējo reizi pārņems Baltijas gaisa telpas patrulēšanu, ko pašlaik veic Francija.

Abas puses vienojās par sadarbību militāro mācību rīkošanā un līdzdalībā – gan divpusējā, gan piesaistot citas NATO dalībvalstis.

Sniedzot atbildes uz žurnālistu jautājumiem, I.Lieģis atsaucās uz Nacionālo bruņoto spēku dalību Polijas, Lietuvas un Ukrainas brigādē. “Neatkarīgi no politikas procesu norisēm Ukrainā ir svarīgi turpināt sadarbību ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem, un šajā ziņā mans un Polijas aizsardzības ministra viedoklis ir līdzīgs.”

Aizsardzības ministrs I.Lieģis, tiekoties ar Polijas aizsardzības ministru B.Klihu, aicināja izmantot Latvijas ostas nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu. I.Lieģis norādīja, ka Afganistānā dienošajiem karavīriem nepieciešamās preces ir iespējams iegādāties arī Latvijā.

“Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis un izdevīgā infrastruktūra ir iemesls tam, kāpēc vairākas valstis izmanto un plāno izmantot Latviju nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu. Šī ir lieliska izdevība arī Polijai, ņemot vērā citu valstu pozitīvo pieredzi, izmantot Latviju savu kravu tranzītam uz Afganistānu,” uzsvēra I.Lieģis.

Atbilstoši šā gada 9. februārī Ministru kabinetā pieņemtajam lēmumam Latvija ir gatava nodrošināt tranzīta ceļu uz Afganistānu NATO dalībvalstu nemilitārajām kravām.

Vizītes laikā I.Lieģis apmeklēja Varšavas Sacelšanās muzeju, kā arī nolika vainagu pie nezināmā karavīra kapavietas.

I.Lieģis Varšavā tikās arī ar Polijas bruņoto spēku štāba priekšnieku ģenerāli Francišeku Gagoru, kā arī Nacionālās aizsardzības komitejas vadītāja vietnieku Darjušu Seligu.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!