• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka pie Maltas Ordeņa akreditāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2010., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropadome: Par Eiropas izaugsmi, situāciju Grieķijā un klimata pārmaiņām

Vēl šajā numurā

30.03.2010., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka pie Maltas Ordeņa akreditāciju

25.martā Romā vēstnieks Einars Semanis iesniedza akreditācijas vēstules Neatkarīgā militārā hospitālā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordeņa princim un lielmestram Fra’ Metjū Festingam. Lielmestrs lūdza nodot sveicienus Latvijas prezidentam Valdim Zatleram un vēlreiz apstiprināja ielūgumu prezidentam apmeklēt vizītē Maltas Ordeni. Lielmestrs izteica gandarījumu par Maltas Ordeņa līdz šim īstenotajiem palīdzības projektiem Latvijā un norādīja uz plāniem īstenot projektus, kas tiek gatavoti sadarbībā gan ar Romas Katoļu baznīcu, gan Latvijas Evaņģēliski luterisko baznīcu Latvijā. Lielmestrs lūdza nodot vislabākos novēlējumus Latvijas tautai un pauda pārliecību, ka Latvijas iedzīvotāji sekmīgi pārvarēs ekonomisko krīzi.

Vēstnieks E.Semanis uzsvēra, ka Latvijas un Maltas Ordeņa attiecības attīstās auglīgas sadarbības un savstarpējas cieņas garā. Latviju un Maltas Ordeni vieno Eiropas vērtības, kas sakņojas kristietībā. Vēstnieks pateicās Maltas Ordenim par sniegto palīdzību Latvijas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, kas tika sākta vēl pirms diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latvijas valsti un Maltas Ordeni 1995.gada 15.augustā. E.Semanis īpaši atzīmēja Maltas Ordeņa nesavtīgo atbalstu Latvijas veselības aprūpei, Maltas Ordeņa labdarības akcijas, izglītojošās aktivitātes un rūpes par bāreņu namiem, pansionātiem un invalīdiem. Maltas Ordenis dažādu labdarības projektu veidā Latvijā ir ieguldījis ap 7 miljoniem eiro (ap 4,9 miljoniem latu). Vēstnieks izteica cerību, ka arī turpmāk Maltas Ordeņa projekti Latvijā sekmīgi īstenosies, un aicināja Maltas Ordeni sadarboties ar Latviju ES daudzpusējo palīdzības programmu ietvaros.

Akreditācijas ceremonijā piedalījās Maltas Ordeņa augstākās amatpersonas. Par godu Latvijas vēstniekam lielmestrs rīkoja svinīgās pusdienas.

Latvijas Republikas vēstniecība Polijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!