• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par 1990.gada 4.Maijam veltītu mācību stundu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2010., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Krievijas tautai sakarā ar sprādzieniem Maskavas metro

Vēl šajā numurā

30.03.2010., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par 1990.gada 4.Maijam veltītu mācību stundu

Atsaucoties Valsts prezidenta Valda Zatlera aicinājumam un sagaidot Latvijas valstiskuma atjaunošanas divdesmito gadadienu, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe rosina katrā Latvijas skolā organizēt īpašu mācību stundu, veltītu visnozīmīgākajai dienai atjaunotās valsts vēsturē – 4.maijam. To ministre paudusi izglītības iestādēm nosūtītajā vēstulē.

“Ik gadus 25.martā kopīgi godinām un pieminām cilvēkus, kurus pirms vairākiem gadu desmitiem svešs režīms nepelnīti, nepamatoti un ar varu deportēja no Latvijas. Toreiz mums bija atņemta sava valsts, brīvība un neatkarība. 1990.gada 4.maijā Augstākās padomes deputāti, pieņemot deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”, ļāva mums atgūt savu valsti,” teikts T.Koķes vēstulē.

Izglītības un zinātnes ministre aicina izmantot Latvijas valstiskuma atjaunošanas divdesmito gadadienu un uz skolām aicināt tālaika notikumu dalībniekus, bijušos Augstākās padomes deputātus, kuri balsoja par neatkarību, un ikvienu Latvijas patriotu, lai skolēni neklātienē kļūtu par 1990.gada pavērsiena punkta lieciniekiem, izzinātu gan Latvijas, gan savas tuvākās apkārtnes vēsturi, kā arī neatkarības gadu ieguvumus, tādējādi vairojot zināšanas par savu valsti un stiprinātu piederību tai.

“Esmu pārliecināta, ka, vienīgi balstoties uz objektīvām un patiesām Latvijas vēstures zināšanām, veidojama valsts nākotne,” raksta izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, piebilstot, ka būs pateicīga par iespēju viesoties kādā Latvijas skolā, lai kopīgi ar jauniešiem pārrunātu pirms divdesmit gadiem notikušo.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!