• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 11. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1999., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 8. janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

12.01.1999., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 11. janvāra sēdē

Akceptēts likumprojekts "Par valsts budžeta projektu 1999.gadam". Paredzams, ka valsts budžeta ieņēmumi 1999.gadā būs 1 410 835 145 lati un budžeta izdevumi, ieskaitot tīros izdevumus, — 1 524 598 986 lati. Mērķdotāciju apjoms pašvaldībām plānots 93 613 258 lati un valsts budžeta dotācija pašvaldībām — 6 903 010 latu. Maksimālais valsts parāds projektā paredzēts 485 000 000 latu un valdības rīcības pieļaujamās robežas valsts saistību izpildei neparedzētu apstākļu gadījumā — 2 230 000 latu. Paredzētais izsniedzamais valsts galvojumu apjoms ir 32 200 000 latu.

Akceptēts grozījumu projekts Kultūrkapitāla fonda likumā. Grozījumu projekts paredz nodrošināt iespēju ieguldīt fonda līdzekļus Latvijas valsts vērtspapīros. Lai piecu gadu laikā nodrošinātu reģistrētā pamatkapitāla vienmērīgu ikgadējo pieaugumu, paredzēts no līdzekļiem, kas no izložu un azartspēļu nodevas un nodokļa tiek novadīti kultūras vajadzībām, 10 procentus katru gadu ieguldīt pamatkapitālā.

Valdība akceptēja grozījumu projektu Radio un televīzijas likumā. Grozījumu projekts paredz likuma 5.panta ceturtajā daļā svītrot vārdus "ievērojot inflāciju". Līdzšinējā likuma redakcija paredz, ka sabiedrisko raidorganizāciju finansiālā nodrošinājuma avots ir valsts budžets, turklāt finansējums nedrīkst būt mazāks nekā iepriekšējā gadā, ievērojot inflāciju.

Akceptēts grozījumu projekts Īrestiesu likumā. Grozījumi paredz noteikt, ka minētais likums stāsies spēkā 2000.gada 2.janvārī.

Ministru kabinets akceptēja grozījumu projektu Izglītības likumā. Tie noteiks, ka darba samaksa pašvaldību dibināto pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem tiks nodrošināta no pašvaldību budžeta. Likumā paredzēts svītrot normu, kas nosaka, ka ziedojumi un dāvinājumi izmantojami tikai izglītības iestādes attīstībai, mācību līdzekļu iegādei, kā arī pedagogu un izglītojamo materiālajai stimulēšanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!