• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1998. gada 28. decembra noteikumi Nr. 60 "Grozījumi Satiksmes ministrijas 1997. gada 19. decembra noteikumos Nr.43 "Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1999., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20744

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.61

Grozījums Satiksmes ministrijas 1998. gada 17. septembra noteikumos Nr.49 "Mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un numurēto agregātu mazumtirdzniecības noteikumi"

Vēl šajā numurā

12.01.1999., Nr. 7

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 60

Pieņemts: 28.12.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.60

Rīgā 1998. gada 28. decembrī

Grozījumi Satiksmes ministrijas 1997. gada 19. decembra noteikumos Nr.43 "Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 4. panta 3. daļu

Nolūkā pilnveidot transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates sistēmu Latvijā, vienlaikus harmonizējot nacionālos normatīvos aktus ar Eiropas Savienības direktīvām, izdarīt Satiksmes ministrijas 1997. gada 19. decembra noteikumos Nr.43 "Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates noteikumi" ("Latvijas Vēstnesis", 1998., Nr.4) (turpmāk — noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) tehnisko apskati veic ne vēlāk kā 5 dienas pēc transportlīdzekļa pirmreizējās reģistrācijas.".

2. Izteikt noteikumu 14.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.2. atkārtotās pārbaudes laikā kontrolē tikai to trūkumu vai bojājumu novēršanu, kas tika konstatēti, veicot pamatpārbaudi. Tomēr gadījumā, ja transportlīdzeklim ir acīmredzami trūkumi vai bojājumi, kas radušies pēc pamatpārbaudes veikšanas, inspektors novērtē tos un atzīmē tehniskās apskates protokolā.".

3. Izteikt noteikumu 18.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.1. motocikls, kas reģistrēts kā "motocikls ar blakusvāģi", tehniskajai apskatei tiek uzrādīts bez blakusvāģa;".

4. Izteikt noteikumu 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Inspektors tehnisko apskati sāk ar transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības un transportlīdzekļa uzskaites tehnisko datu pārbaudi, kā arī pārliecinās par ikgadējās transporta nodevas summas atbilstību transportlīdzekļa tipam, pilnai masai un izlaiduma gadam.".

5. Izteikt noteikumu 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Datu neatbilstības gadījumā inspektors izsniedz izziņu par transportlīdzekļa agregātu numuru salīdzināšanu un turpina veikt tehnisko apskati. Gadījumā, ja beidzies transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības derīguma termiņš, inspektors turpina veikt tehnisko apskati un tālāk rīkojas saskaņā ar šo noteikumu 25.3. apakšpunktā noteikto kārtību.

Abos augstākminētajos gadījumos inspektors izdara attiecīgu atzīmi tehniskās apskates protokola "C" daļā ailē "Piezīmes"."

6. Izteikt noteikumu 25.3. apakšpunkta piezīmi kā apakšpunkta otro daļu šādā redakcijā:

"Gadījumā, ja transportlīdzeklim tika konstatēta faktisko datu neatbilstība uzskaites tehniskajiem datiem un izsniegta izziņa par agregātu numuru salīdzināšanu vai transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībai beidzies derīguma termiņš, tehniskās apskates uzlīmi (talonu) attiecīgi pielīmē vai izsniedz tikai pēc faktisko uzskaites datu reģistrācijas vai transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības nomaiņas, pamatojoties uz tehniskās apskates protokolu.".

7. Izslēgt noteikumu 33.3.3., 33.3.4. apakšpunktus.

8. Izteikt noteikumu 33.4.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.4.2. lai atzīmētu konstatētos trūkumus vai bojājumus, apļveida lodziņā, kas izvietots blakus katra parametra numuram, inspektors ieraksta atbilstošu novērtējumu "1", "2" vai "3", bet gadījumā, ja trūkumi vai bojājumi netiek konstatēti, apļveida lodziņos atzīmes netiek izdarītas;".

9. Izteikt noteikumu 33.5.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.5.3. lai atzīmētu transportlīdzekļa kopējo novērtējumu, šajā protokola daļā inspektors nesvītro attiecīgo novērtējuma aili "0", "1", "2" vai "3", kas sakrīt ar viszemāko kāda parametra novērtējumu;".

10. Izteikt noteikumu 33.5.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.5.4. ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst starptautiskajiem autopārvadājumiem noteiktajām prasībām, šajā protokola daļā inspektors nenosvītro papildvērtējuma aili "Starptautiskie";".

11. Uzskatīt noteikumu 33.5.5. apakšpunktu par 33.5.7. apakšpunktu un izteikt šādā redakcijā:

"33.5.7. ja transportlīdzekļa tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst "zaļākiem un drošiem" transportlīdzekļiem vai bīstamu kravu pārvadājumiem izmantojamiem transportlīdzekļiem noteiktajām prasībām un par apliecinājumu tam ir izsniegts atbilstošs sertifikāts, inspektors šīs daļas ailē "Izsniegts sertifikāts" ieraksta izsniegtā sertifikāta numuru un nesvītro izsniegtajam sertifikātam atbilstošo aili: "ADR", "ADRLV", "S";".

12. Uzskatīt noteikumu 33.5.6. — 33.5.9. apakšpunktus attiecīgi par 33.5.8.—33.5.11. apakšpunktiem.

13. Papildināt noteikumus ar jaunu 33.5.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.5.5. ja vieglā automobiļa (MI kategorija) tehniskais stāvoklis, aprīkojums atbilst pasažieru komercpārvadājumiem noteiktajām prasībām un papildaprīkojums atbilst noteikumu "Par transportlīdzekļu tehnisko stāvokli" 10. grupas prasībām, šajā protokola daļā inspektors nesvītro papildvērtējuma aili "Taksi" un aiz ailes "Pasažieru komercpārvadājumi" ieraksta datumu (6 mēneši no tehniskās apskates veikšanas dienas), līdz kuram transportlīdzeklim atļauts veikt pasažieru komercpārvadājumus;".

14. Papildināt noteikumus ar jaunu 33.5.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.5.6. ja autobusa (M2, M3 kategorija) tehniskais stāvoklis un aprīkojums atbilst pasažieru komercpārvadājumiem noteiktajām prasībām, šajā protokola daļā aiz ailes "Pasažieru komercpārvadājumi" inspektors ieraksta datumu (6. mēneši no tehniskās apskates veikšanas dienas), līdz kuram transportlīdzeklim atļauts veikt pasažieru komercpārvadājumus;".

15. Papildināt noteikumus ar jaunu VI. nodaļu "Slēdziena pārsūdzēšanas kārtība" un jauniem 34., 35., 36. punktiem šādā redakcijā, attiecīgi mainot tālāko nodaļu un punktu numerāciju:

"VI. Slēdziena pārsūdzēšanas kārtība

34. Ja transportlīdzekļa īpašniekam (vadītājam) ir pamatotas pretenzijas par transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa un aprīkojuma novērtējuma atbilstību faktiskajam stāvoklim, transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) 3 darba dienu laikā pēc tehniskās apskates veikšanas var pārsūdzēt tehniskās apskates slēdzienu, iesniedzot motivētu iesniegumu CSDD.

35. Pēc iesnieguma saņemšanas iesnieguma iesniedzējs tiek rakstiski informēts par atkārtotās pārbaudes veikšanas vietu un laiku.

36. Atkārtoto pārbaudi veic satiksmes ministra apstiprināta komisija un dod slēdzienu par transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa un aprīkojuma novērtējuma atbilstību noteikumu "Par transportlīdzekļu tehnisko stāvokli" prasībām.

37. Komisijas slēdzienu transportlīdzekļa īpašnieks (vadītājs) var pārsūdzēt normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.".

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!