• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 8. janvāra protokola izraksts Nr. 2 "Par valsts budžeta projektu 1999.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1999., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma īstermiņa parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

12.01.1999., Nr. 7

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 2

Pieņemts: 08.01.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.2 izraksts

Rīgā 1.§ 1999.gada 8.janvārī

Par valsts budžeta projektu 1999.gadam

Apspriešanā piedalījās: I.Sudraba, I.Godmanis, G.Krasts, A.Poča, K.Pētersone, V.Birkavs, A.Gorbunovs, G.Grūbe, A.Šlesers, V.Makarovs, V.Balodis, R.Černajs, Ģ.V.Kristovskis, V.Andrējeva, R.Jurdžs, J.Gaigals, I.Labucka, V.Krištopans.

1. Akceptēt valsts budžeta ieņēmumu prognozi atbilstoši Finansu ministrijas iesniegtajām izmaiņām.

2. Palielināt valsts pamatbudžeta izdevumu "mērķa griestus":

2.1. Valsts kancelejai par 82451 latu ( bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas institūts" vajadzībām;

2.2. Valsts zemes dienestam par 150000 latu investīciju projektam valsts kartogrāfijas sistēmas izveidei;

2.3. Kultūras ministrijai par 230700 latu programmai "Kino" pilnmetrāžas spēlfilmas uzņemšanai;

2.4. dotācijām pašvaldību ieņēmumu bāzes palielināšanai par 800000 latu, ja netiks iekasēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis prognozētajā apmērā;

2.5. Ekonomikas ministrijai par 100000 latu tās kapacitātes palielināšanai ārējo ekonomisko pasākumu realizācijai.

3. Palielināt valsts pamatbudžeta izdevumu "mērķa griestus" Saeimai par 350000 latu ēkas Rīgā, Torņa ielā 3/5, rekonstrukcijai, attiecīgi par šo summu samazinot līdzekļus ēku rekonstrukcijai un sagatavošanai Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku sanāksmes norisei.

4. Akceptēt Saeimas ēku kapitālajam remontam paredzētos līdzekļus 810961 lata apmērā kā ārpus valsts investīciju programmas finansētas investīcijas.

5. Palielināt Ekonomikas ministrijas Valsts īpašuma privatizācijas fonda ieņēmumus par 650000 latu, novirzot līdzekļus Latvijas enerģētikas attīstības nacionālās programmas, Kvalitātes nodrošināšanas nacionālās programmas, Tirgus uzraudzības nacionālās programmas un Ārējās tirdzniecības nacionālās programmas realizācijai.

6. Ārlietu ministrijai un Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju vienoties par finansēšanas shēmu nekustamā īpašuma iegādei diplomātisko pārstāvniecību vajadzībām Berlīnē un Vašingtonā.

7. Atļaut valsts akciju sabiedrībai "Diplomātiskā servisa aģentūra" un Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai garantēt kredītus minēto īpašumu iegādei, ieķīlājot nepieciešamos to pamatkapitālā esošos nekustamos īpašumus.

8. Finansu ministrijai un Ekonomikas ministrijai paredzēt nepieciešamos līdzekļus minēto nekustamo īpašumu iegādei 2000. un 2001.gada valsts investīciju programmās.

9. Iekšlietu ministrijai no ministrijas budžeta programmas "Robežsardze" svītrot izdevumu pozīciju "Investīcijas" un izveidot jaunu programmu.

10. Iekļaut Zemkopības ministrijas programmu "Zivju atražošanas programma" (107 tūkst. latu) valsts pamatbudžetā un attiecīgi par šo summu samazināt Finansu ministrijas līdzekļus neparedzētiem gadījumiem.

11. Pieņemt zināšanai, ka starp Valsts autoceļu fondu un Valsts kasi tiks noslēgts aizņēmuma līgums par 11,8milj. latu.

12. Izslēgt no Satiksmes ministrijas Autoceļu investīciju programmas (kods 06.00.00) 300000 latu un iekļaut šo summu kā dotāciju pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu.

13. Ministrijām attiecīgi iestrādāt valsts pamatbudžeta izdevumu "mērķa griestu" palielinājumu vai samazinājumu un speciālā budžeta izmaiņas 1999.gada valsts budžeta projektā.

14. Svītrot likumprojekta 20.pantu.

15. Papildināt likumprojektu ar jaunu 24.pantu un 17.pielikumu Finansu ministrijas iesniegtajā redakcijā.

16. Pieņemt zināšanai, ka līdz š.g. 1.martam tiks noslēgts Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras un Valsts ieņēmumu dienesta līgums par pakalpojumu apjomu, kurus apmaksā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras līdzekļiem.

17. Izstrādājot 2000.gada valsts budžeta projektu, paredzēt, ka ministrijām un centrālajām valsts iestādēm prognozētās saistības nākotnē tiks atzītas par ilgtermiņa apropriācijām, kas nezaudē spēku kārtējā saimnieciskajā gadā, bet pāriet uz nākamajiem gadiem līdz attiecīgo pasākumu pilnīgai īstenošanai.

18. Finansu ministrijai precizēt 1999.gada valsts budžeta projektu un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā š.g. 11.janvārī.

 

Ministru prezidents V.Krištopans

  Valsts kancelejas direktors A.Vītols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!