• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par darbu UNESCO Izpildpadomes 184.sesijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2010., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207591

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par sadarbības veicināšanu ar Baltkrieviju

Vēl šajā numurā

01.04.2010., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par darbu UNESCO Izpildpadomes 184.sesijā

30.martā sākās Apvienoto Nāciju izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Izpildpadomes 184.sesija, kas ilgs līdz 15.aprīlim. Šī būs pirmā pilnā sesija, kurā kopš Latvijas ievēlēšanas piedalīsies arī Latvija. Mūsu valsti UNESCO Izpildpadomes darbā pārstāvēs UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa un Latvijas vēstniecības Francijā otrā sekretāre Nellija Reinicāne.

184.sesijas galvenie darba uzdevumi ir izvērtēt organizācijas iepriekšējās darbības 2008. un 2009.gada rezultātus, iepazīties un noteikt tālāku rīcību attiecībā uz audita ziņojumiem par UNESCO darbību un tās programmu īstenošanu, kā arī pievērsties konkrētu UNESCO normatīvo dokumentu izvērtēšanai un to analīzei saistībā ar to uzraudzību un īstenošanu UNESCO dalībvalstīs. UNESCO Izpildpadomes sesijā ir plānots arī apstiprināt darbā jaunos UNESCO sekretariāta ģenerāldirektores Irinas Bokovas vietniekus, kā arī jo īpaši pievērsties jautājumiem, kā mazināt organizācijas izmaksas saistībā ar tās pārvaldes institūciju darbību. Kā atsevišķi jautājumi tiks izskatīti arī UNESCO ziņojumi par organizācijas rīcību un iesaisti konkrētās aktivitātēs un jomās, piemēram, par UNESCO līdzdalību Pasaules informācijas sabiedrības samita rīcības plāna īstenošanā, ekonomiskās krīzes ietekmi uz globālā rīcības plāna “Izglītība visiem” mērķu sasniegšanu, jo īpaši pasaules attīstības valstīs, UNESCO iesaisti Tuvo Austrumu jautājumu risināšanā, jo īpaši attiecībā uz šo teritoriju izglītības un kultūras institūciju darbību, UNESCO darbību Haiti zemestrīces seku likvidēšanas darbos un valsts atjaunošanā.

Latvija UNESCO Izpildpadomē tika ievēlēta no 2009. līdz 2013.gadam UNESCO Ģenerālās konferences 35.sesijas laikā.

UNESCO Izpildpadome ir viena no trim pārvaldes institūcijām līdzās UNESCO Ģenerālajai konferencei un UNESCO ģenerāldirektoram. UNESCO Izpildpadomes sastāvs tiek atjaunots vispārējo vēlēšanu laikā Ģenerālās konferences laikā, kas notiek reizi divos gados. Izpildpadomē ir 58 valstu pārstāvji, kas satiekas divas reizes gadā pavasara un rudens sesijās. Tā ir faktiskais UNESCO darbības pārraudzītājs un virzītājs UNESCO Ģenerālās konferences starplaikos. UNESCO Izpildpadome seko līdzi programmu darba organizācijai un tām atbilstošajām budžeta tāmēm, kā arī sagatavo kārtējo Ģenerālo konferenci, organizē un koordinē konferencē pieņemto lēmumu efektīvu īstenošanu tās starplaikos.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!